Fotografija: Foto: Danica.hr/Twitter (ilustracija)
Foto: Danica.hr/Twitter (ilustracija)

Za bivši Dan republike stavio na kuću zastavu Jugoslavije. Susjed ga prijavio policiji

Sličan slučaj dogodio se i srpnju 2019. kad je 58-godišnjak s područja Đulovca postavljao novo krovište na svom svinjcu i izvjesio zastavu Hrvatske, ali onu staru s petokrakomPolicija je ispitala i prijavila muškarca (47) koji je na praznik Jugoslavije, Dan republike, na svoju kuću postavio zastavu bivše države s petokrakom, piše Danica.hr.

Susjed ga je odmah prijavio policiji, a tereti ga se za vrijeđanje moralnih osjećaja građana. Sve se dogodilo u utorak, 29. studenoga, u mjestu Jakšić kod Požege.

Optužni prijedlog

“U utorak tijekom dana u mjestu Jakšić u Kolodvorskoj ulici 47-godišnjak je na prednjem dijelu svoje kuće do ulice istaknuo zastavu bivše države Jugoslavije čime je vrijeđao moralne osjećaje građana.

Protiv 47-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, doznajemo u požeškoj Policijskoj upravi.

Oduzeli mu zastavu

Sličan slučaj dogodio se i srpnju 2019. kad je 58-godišnjak s područja Đulovca, kod Daruvara, postavljao novo krovište na svinjcu u svojem dvorištu i izvjesio zastavu Hrvatske, ali onu staru s petokrakom.

Muškarca je netko od susjeda brže-bolje prijavio za provokaciju, pa su mu u dvorište banuli daruvarski policajci. Oduzeli su mu neprikladnu zastavu i uručili mu prekršajni nalog zbog “prekršaja iz Zakona o grbu, zastavi i himni RH te zastavi i lenti Predsjednika RH”, piše Danica.hr.