Fotografija: Lokalna trgovina Jadranka i Lidl pravi su spas za sve one koji duže vrijeme provode na otoku/Foto: Privatni album
Galerija
Lokalna trgovina Jadranka i Lidl pravi su spas za sve one koji duže vrijeme provode na otoku/Foto: Privatni album

Anita Vašek: "1,8 kg rajčice koštalo me 50 kuna na Malom Lošinju, pet puta skuplje nego u Bjelovaru"

Anita Vašek iz Nove Ploščice boravi na Malom Lošinju. Otok je, priznaje nam, čaroban i tko jednom dođe, uvijek se vraća, no cijene voća i povrća lete u nebo... Evo priče.
Koliko biste u ovome trenutku, znajući da je sezona rajčica, najviše izdvojili za kilogram tog pretežno ljetnog kraljevskog povrća? Budući da je trenutno kilogram domaćeg „paradajza“ na bjelovarskoj tržnici moguće naći već od sedam kuna, zapela nam je za oko objava na Facebooku od Anite Vašek iz Nove Ploščice koja ljeto provodi na Malom Lošinju.

<p>Rajčica s Malog Lošinja za koju je Anita izdvojila vrtoglavi iznos/Foto: Privatni album</p>

Rajčica s Malog Lošinja za koju je Anita izdvojila vrtoglavi iznos/Foto: Privatni album

„Otok je to ! 1,8 kilograma, s popustom - 50 kuna. Prefin je i domaći, no cijene su ovdje…“, stoji u potpisu ispod fotke na kojoj su moramo priznati, prekrasne rajčice koje uistinu liče na domaći i ukusni proizvod. 

Ukusno, ali skupo

Upitali smo stoga Anitu koja je potvrdila kako je rajčica jako ukusna, kako se kreću cijene drugih prehrambenih artikala te koliko je boravak na malom Lošinju skuplji od onoga u nekim drugim primorskim mjestima na obali.

<p>Anita kaže kako su skupe smokve, ali i borovnice na Malom Lošinju/Foto: Privatni album</p>

Anita kaže kako su skupe smokve, ali i borovnice na Malom Lošinju/Foto: Privatni album

-Ovdje je predivno! Otok je lječilište za asmatičare i alergičare, zaista se ima što vidjeti. Od prekrasnih plaža, šetnica, vidikovaca, skrivenih uvala,.. Tko jednom dođe, sigurno se vraća opet. Ima dovoljno sadržaja za cijelu obitelj, tu je poznati muzej Apoksiomen, možete se voziti podmornicama u pratnji sirene, možete izabrati neki od cjelodnevnih izleta brodicama koji koštaju oko 300 kuna, a uključuju ručak i piće cijeloga dana te voće.

<p>Otok je čaroban, priznaje Anita i dodaje kako se gosti uvijek iznova vraćajuFoto: Privatni album</p>

Otok je čaroban, priznaje Anita i dodaje kako se gosti uvijek iznova vraćajuFoto: Privatni album

Brodice obilazi tri otoka, omogućeno je kupanje na Susku - prekrasnom otočiću, priča nam Anita i dodaje kako su zato cijene paprene. I to svega.

Smokve 60 kuna

-Cijene apartmana, voća u voćarni, prehrambenih artikala, odjeće, suvenira lete u nebo. Rajčica je od 25 do 35 kuna po kilogramu. Smokvama, kojih ove godine baš i nema, cijena se penje do vrtoglavih 60 kuna za kilogram, 250 grama borovnica košta 35 kuna, dok je kuglica sladoleda 10 kuna. Jedan kolač u slastičarni platit ćete od 23 do 25 kuna – kaže nam Anita koja priznaje da su na Malom Lošinju spas Lidl i lokalna trgovina koji imaju pristupačne cijene.

<p>Otok je čaroban, priznaje Anita i dodaje kako se gosti uvijek iznova vraćajuFoto: Privatni album</p>

Otok je čaroban, priznaje Anita i dodaje kako se gosti uvijek iznova vraćajuFoto: Privatni album