Fotografija: Kako zgrada ne bi u potpunost propala, Općina se uhvatila u koštac s problemom i od starog društvenog doma uskoro će nastati moderni kulturni centar/Foto: Martina Čapo, Općina Veliko Trojstvo
Galerija
Kako zgrada ne bi u potpunost propala, Općina se uhvatila u koštac s problemom i od starog društvenog doma uskoro će nastati moderni kulturni centar/Foto: Martina Čapo, Općina Veliko Trojstvo

Za 14 mjeseci u Velikom Trojstvu osvanut će moderno uređeni Kulturni centar

Kulturni centar koristit će se za rad udruga s područja naše općine kao i za sve stanovnike kojima je potreban prostor za edukativna, kulturna, sportska, rekreativna događanja, ponosni su u OpćiniVELIKO TROJSTVO – Dobre vijesti stižu iz Velikog Trojstva, a odnose se na uređenje Kulturnog centra u središtu naselja.

Naime, dugi niz godina tamošnji društveni dom nije iskorišten kako treba te je prepušten propadanju. Kako zgrada ne bi u potpunost propala, Općina se uhvatila u koštac s problemom i od starog društvenog doma uskoro će nastati moderni kulturni centar.

Potpisani ugovori

-Načelnik Marko Kutanjac s Đurom Kuceljom, direktorom Komfort d.o.o. iz Zagreba potpisao je Ugovor o javnoj nabavi za izvođenje radova ukupne vrijednosti 959.796,53 eura (7.231.586,94 kuna) te s Mladenom Carekom, direktorom Prostor EKO d.o.o. iz Bjelovara, Ugovor o jednostavnoj nabavi za usluge stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu, ukupne vrijednosti 11.250,00 eura (84.763,13 kuna).

Stari društveni dom fotografiran od strane vrtića i škole/Foto: Martina Čapo
Stari društveni dom fotografiran od strane vrtića i škole/Foto: Martina Čapo

Ovim potpisivanjem ugovora projekt je ušao u fazu građenja u kojoj će se izvesti građevinsko-obrtnički radovi, vodovod i kanalizacija, promet i okoliš, strojarski radovi, elektrotehničke instalacije i opremanje. Rok za završetak radova je 14 mjeseci, kažu u Općini.

Projekt je financiran iz sredstava Europske unije, u okviru mjere 7. Program ruralnog razvoja, tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Kompletna opremljenost prostora

-Kulturni centar koristit će se za rad udruga s područja naše općine kao i za sve stanovnike kojima je potreban prostor u cilju zadovoljavanja potreba u edukativnom, kulturnom, sportskom, rekreativnom i socijalnom smislu te smo sigurni kako će se to postići njegovom opremljenošću. Završetkom radova stari društveni dom pretvorit će se u moderni kulturni centar, kakav naša općina i zaslužuje, zadovoljni su u Općini.

Potpis ugovora/Foto: Općina Veliko Trojstvo
Potpis ugovora/Foto: Općina Veliko Trojstvo

Realizacijom projekta rekonstrukcije i opremanja kulturnog centra bit će rekonstruirana i opremljena zgrada građevinske bruto površine od 1224,72 m², opremit će se pet prostorija za rad udruga i multifunkcionalni prostor (sala) od 161,47 m².

Zgrada će biti prilagođena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a sveukupnim radovima bit će povećana kvaliteta života i standard u općini Veliko Trojstvo.

Društveni dom najstarija je zgrada u Velikom Trojstvu, a sve do prošloga proljeća pola vlasništva imala je Erste banka /Foto: Martina Čapo
Društveni dom najstarija je zgrada u Velikom Trojstvu, a sve do prošloga proljeća pola vlasništva imala je Erste banka /Foto: Martina Čapo

Ujedno će biti izgrađena infrastruktura za održavanje edukativnih, kulturnih, sportskih, rekreativnom i socijalnih događanja.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!