Fotografija: Vrtić za mališane u Siraču za svibanj iznosi 0 eura/Foto: MojPortal
Galerija
Vrtić za mališane u Siraču za svibanj iznosi 0 eura/Foto: MojPortal

Vrtić za djecu iz Sirača u svibnju potpuno besplatan: "Javili smo se na natječaj i prošli"

Dobili smo 19 600 eura. Obvezni smo osloboditi roditelje plaćanja vrtića za jedan mjesec. Ostatak novca će nam pomoći da lakše financiramo sve ono što plaćamo na godišnjoj razini za vrtić, kaže SupanSIRAČ – Dobre vijesti stižu iz Sirača. Naime, roditelji djece koja pohađaju Dječji vrtić u Siraču oslobođeni su plaćanja vrtića za mjesec svibanj. Ovo je prvi put da se takvo nešto dogodilo u Siraču.

Naime, Općina se javila na raspisani natječaj, prošla i dobila financijska sredstva u iznosu od 19 600 eura. Ono što su obvezni jest, od dobivenog novca osloboditi roditelje plaćanja vrtića za jedan mjesec. To će ih koštati, kaže načelnik Općine Sirač, Igor Supan, nešto manje od dvije tisuće eura.

Mališani iz Sirača/Foto: Marija Pavičić
Mališani iz Sirača/Foto: Marija Pavičić

Ostatak novca će im pomoći da lakše financiraju sve ono što plaćaju na godišnjoj razini za vrtić.

Besplatni svibanj

Kako kažu iz Općine, Središnji državni ured za demografiju i mlade i Općina Sirač potpisali su jučer, 18. travnja 2023. godine Ugovor o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini.

Načelnik Općine Sirač Igor Supan/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Načelnik Općine Sirač Igor Supan/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

-Ovim Ugovorom je, između ostaloga, propisana obveza Općine da izuzme roditelje od obveze plaćanja udjela u cijeni dječjeg vrtića za mjesec svibanj ili lipanj 2023. godine. Stoga, Općina Sirač će podmiriti sve troškove dječjeg vrtića za svibanj. Veselimo se novim budućim projektima ovakvog tipa, poručuju iz Općine Sirač.

Dodajmo, vrtić trenutno polazi 29 mališana čiji roditelji će, vjerujemo, ovim lijepim vijestima biti i više nego zadovoljni. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!