Fotografija: Dječji vrtić u Šandrovcu ima tek 13 polaznika, a kapaciteta je za 40 vrtićaraca/Foto: Martina Čapo
Galerija
Dječji vrtić u Šandrovcu ima tek 13 polaznika, a kapaciteta je za 40 vrtićaraca/Foto: Martina Čapo

Vrtić u Šandrovcu ima mjesta za 40 mališana, a pohađa ga samo njih 13

Pozvao bih ovom prilikom sve roditelje koji nemaju opciju za svoje mališane da ih dovedu u Šandrovac. Nažalost, mjesta imamo previše, kaže načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš
ŠANDROVAC – Iako imaju novi vrtić, u Šandrovcu nemaju pretjeranog razloga za slavlje. Naime, ta dječja ustanova i više nego napola je prazna. Unatoč tomu, u Općini su optimistični, a osim za svoje vrtićarce, izdvajaju znatna financijska sredstva za sve uzraste djece i mladih. Ono što je trenutno najaktualnije pomoć je namijenjena studentima.

Pomoć studentima

Naime, Općina Šandrovac i ove je godine raspisala javni poziv za dodjelu novčane pomoći studentima. Točnije svi studenti s područja općine Šandrovac mogu se javiti za dodjelu jednokratne i bespovratne novčane pomoći u jednokratnom iznosu od tisuću kuna po studentu.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći imaju studenti koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Općine Šandrovac, imaju status redovnog ili izvanrednog studenta – odnosno, upisali su tekuću akademsku godinu, a obitelj studenta ne smije imati nepodmirenih obveza prema Općini Šandrovac po bilo kojem osnovu.

Prijave do listopada

Prijave s traženim dokazima dostavljaju se u roku od 90 dana od dana objave ovog javnog poziva, odnosno najkasnije do 12. listopada 2021. godine na adresu Općina Šandrovac, Bjelovarska 6, 43227 Šandrovac.

<p>Općina pomaže vrtićarcima, osnovnoškolcima i studentima izdašnim financijskim potporama/Foto: Martina Čapo</p>

Općina pomaže vrtićarcima, osnovnoškolcima i studentima izdašnim financijskim potporama/Foto: Martina Čapo

Općinski načelnik donosi Odluku o dodjeli i isplati jednokratnih novčanih pomoći studentima, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu pomoći studentima u 2021.godini, koja će biti objavljena na oglasnoj ploči Općine Šandrovac i na web stranici Općine Šandrovac. Pomoć se isplaćuje u roku 30 dana od stupanja na snagu Odluke o dodjeli i isplati jednokratnih novčanih pomoći studentima sa područja Općine Šandrovac u 2021. godini.

Evo što o ovoj praksi kaže načelnik Dario Halauš.

Prazan vrtić

-Tu je praksu uveo prijašnji načelnik, a mi ju nastavljamo provoditi. U proračunu je planirano 20 tisuća kuna za tu namjenu, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno. Pomažemo i školarcima u vidu pomoći nabavke radnih bilježnica, za to je planiramo u proračunu 50 tisuća kuna – kaže Halauš i vraća se na temu vrtića dodavši kako Općina također sufinancira boravak vrtićaraca u šandrovačkom vrtiću i to iznosom od 550 kuna po djetetu. Mališana je trenutno u vrtiću 13, dok je s područja općine 12 djece.

<p>Dario Halauš novi je načelnik Šandrovca/Foto: Facebook Dario Halauš</p>

Dario Halauš novi je načelnik Šandrovca/Foto: Facebook Dario Halauš

- Pozvao bih i ovom prilikom sve roditelje koji nemaju opciju za svoje mališane da ih dovedu u Šandrovac. Nažalost, mjesta imamo previše. Kapacitet vrtića su dvije grupe po 20-ero djece tako da se tu nema što dodati – priznaje Halauš i dodaje kako im je cilj popuniti barem jednu grupu.

Inače, Općina mjesečno za rad vrtića izdvaja 30 tisuća kuna, što je veliki financijski izdatak.