Fotografija: 
S početkom sljedećeg tjedna slijedi promjena s kojom će vrućina popustiti/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)
S početkom sljedećeg tjedna slijedi promjena s kojom će vrućina popustiti/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)

VRHUNAC TOPLINSKOG VALA Veći dio zemlje u ‘crvenom‘. Danas se ‘pržimo‘ na 38 °C

S početkom sljedećeg tjedna slijedi promjena s kojom će vrućina popustiti. Temperatura zraka će već u ponedjeljak biti nešto niža, no veći pad temperature očekuje se u utorak i srijeduPretežno sunčano, vruće i vrlo vruće. Uglavnom u zapadnoj Slavoniji poslijepodne mala mogućnost lokalnih nestabilnosti. Vjetar većinom slab jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 33 i 38 °C. Tako glasi vremenska prognoza DHMZ-a za subotu, a nesnosne vrućine nastavljaju se diljem zemlje te će trajati sve do ponedjeljka, javlja Jutarnji list.

Crveni meteo-alarm koji označava iznimno opasno vrijeme bio je na snazi za cijelu obalu - od Istre do krajnjeg juga. Narančasti meteo-alarm, opasno vrijeme, odnosio se na ostatak zemlje, a samo je osječka regija bila u žutom.

Dolazi promjena

-Toplinski val će vrhunac doživjeti u dane vikenda. S početkom sljedećeg tjedna slijedi promjena vremena s kojom će vrućina popustiti. Temperatura zraka zasigurno će već u ponedjeljak u najzapadnijim predjelima biti nešto niža, no veći pad temperature očekuje se u utorak i srijedu pa samim time bi i toplinski val onda trebao prestati, rekla je Tanja Renko, meteorologinja DHMZ-a, prenosi HRT.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!