Fotografija: Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)
Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)

VRATILA SE ZIMA Snijeg pada na Sljemenu i u Gorskom kotaru

Utorak donosi manje oborina, no u unutrašnjosti lokalno može biti još susnježice i snijega. Bit će vjetrovito, uz jaku i olujnu buru i sjeverac. Još hladnije nego u ponedjeljakOblačno je u većem dijelu zemlje, a prema posljednjim informacijama na Sljemenu i Zavižanu pada snijeg, javlja N1.

Kiša je ipak zastupljenija, lokalno obilnija, osobito u središnjoj i zapadnoj unutrašnjosti i na dijelu Jadrana, o čemu govori i jutrošnje izvješće Hrvatskog autokluba:

Mogući odroni

“Zbog ponegdje obilnije kiše, moguć je nailazak na veću količinu vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme.”

I u nastavku ponedjeljka trebamo računati na nepovoljne vremenske prilike, kišu i pljuskove, uz koje na Jadranu može biti i pojave grmljavine. Na moru su lokalno moguće nevere, osobito tijekom jutarnjih sati te ponovno potkraj dana i u noći. Probleme će stvarati i jak vjetar, sjeverozapadnjak uglavnom, no kasnije tijekom dana i jaka i olujna bura.

Kiša u nastavku tjedna

Na snazi je najviši stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm zbog vjetra.

Utorak donosi manje oborina, no u unutrašnjosti lokalno može biti još susnježice i snijega. Bit će vjetrovito, uz jaku i olujnu buru i sjeverac. Još hladnije nego u ponedjeljak!

Srijeda većinom suha, jutro će biti hladno, no danju ipak toplije, kako će puhati južina.

Drugi dio tjedna donosi ponovno toplije prilike, no promjenjive, kiša će biti česta pojava, piše N1.