Fotografija: Vraćaju nam se prave ljetne temperature/Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Vraćaju nam se prave ljetne temperature/Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Vraćaju se temperature do 35°C, mogući pljuskovi, no jutra svježija i maglovita

Na zapadu Hrvatske je najveća vjerojatnost za još mjestimice pljuskove i grmljavinu, osobito u Istri, na širem riječkom području i u gorju.
U petak će za mnoge vrijeme biti povoljnije, iako uz još poneki pljusak, uglavnom na zapadu unutrašnjosti i sjevernom Jadranu. Od subote još stabilnije i većinom sunčano, uz povratak vrućine, na Jadranu i umjereno do jako jugo. No, jutra u kopnenom području svježija, vjerojatno uz mjestimičnu maglu, poručuje za HRT meteorolog Tomislav Kozarić, prenosi Jutarnji list.

Petak će u istočnoj Hrvatskoj biti zamjetno drukčiji od četvrtka, kojeg su obilježila nevremena. Prevladavat će sunčano, ali ujutro svježije i vjerojatno s lokalno kratkotrajnom maglom. Vjetar uglavnom slab. Najniža temperatura oko 15 °C, a najviša dnevna oko 27 °C.

Jutarnje magle

U središnjoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano, ali još ne i sasvim stabilno, pa je od sredine dana u zapadnim krajevima moguć poneki pljusak praćen grmljavinom - slabije izražen nego u četvrtak. Ujutro ponegdje magla, te svježije, a danju toplije - najviša temperatura od 26 do 28 °C, prenosi Jutarnji list.

Uz promjenjivu naoblaku na zapadu Hrvatske je najveća vjerojatnost za još mjestimice pljuskove i grmljavinu, osobito u Istri, na širem riječkom području i u gorju. Najviša temperatura zraka bit će od 21 °C u Gorskome kotaru do 29 °C na sunčanijim otocima sjevernog Jadrana. Po kotlinama ujutro svježe, ponegdje uz maglu, pogotovo u Lici. Vjetar većinom slab, a more sjevernog Jadrana većinom malo valovito.