Fotografija: 
Ako ste pospremili tople jakne i kišobrane, možda je vrijeme da ih ponovno izvadite.../Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Ako ste pospremili tople jakne i kišobrane, možda je vrijeme da ih ponovno izvadite.../Foto: Damjan Tadic/CROPIX

Vraća se jesen?! Stižu višednevne kiše, osjetno će zahladnjeti

Petak isto donosi vrlo nepovoljne vremenske prilike, često uz kišu i pljuskove. Nestabilno će biti, kako se čini, i u danima vikendaPretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, u unutrašnjosti na mjestima pada kiša, zbog čega su kolnici mokri i skliski. I u nastavku ponedjeljka kiša će uglavnom padati u unutrašnjosti i u područjima uz Jadran, uz obalu eventualno na sjevernom dijelu. Na sjevernom Jadranu zapuhala je već bura, a u nastavku dana će pojačati, mogući su olujni, piše N1.

Utorak donosi tek rijetku oborinu, prije svega u gorju, moguć je i kakav prolazni pljusak u Dalmaciji, dok će u većini predjela biti suho. Na moru još prijepodne jaka bura, ali će slabjeti u poslijepodnevnim satima.

U srijedu novo jače naoblačenje s kišom i pljuskovima, loklano obilnijim, osobito prema kraju dana duž Jadrana i u područjima uz Jadrana. Na moru će prema večeri jačati jugo.

Osjetno hladnije

I četvrtak će diljem zemlje biti uglavnom oblačan i kišovit, isto lokalno uz obilniju oborinu, osobito u gorju i duž Jadrana. Temperature će se osjetno sniziti u drugom dijelu tjedna, osobito u unutrašnjosti, dok će na moru biti manje izražen pad temperatura.

Petak isto donosi vrlo nepovoljne vremenske prilike, često uz kišu i pljuskove.

Nestabilno će biti, kako se čini, i u danima vikenda, javlja N1.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!