Fotografija: Foto: Tehnološki park
Galerija
Foto: Tehnološki park

Vodeća IT tvrtka, Infobip otvorila ured u Bjelovaru: "U vašem gradu postoji potencijal i kadar"

U Infobipu u Bjelovaru će, najavili su iz Grada, raditi Bjelovarčani koji su već otprije zaposleni u toj tvrtki, a sada se vraćaju u svoj rodni grad gdje će imati ulogu mentorske tvrtkeBJELOVAR – U prostoru Tehnološkog parka Bjelovara jutros je svečano otvoren ured tvrtke Infobip. Riječ je o poznatoj IT tvrtki koja posluje više od 17 godina i zapošljava oko 3400 ljudi na šest kontinenata u više od 75 ureda.

Ta prva hrvatska kompanija koja se našla na prestižnom popisu najinovativnijih tvrtki na svijetu časopisa Fast Company, radi izuzetno dobrih uvjeta za poduzetnike, odlučila je otvoriti svoj ured i u Bjelovaru.

U Bjelovaru će, najavili su iz Grada, raditi Bjelovarčani koji su već otprije zaposleni u toj tvrtki, a sada se vraćaju u svoj rodni grad gdje će, u sklopu inkubatora Tehnološkoga parka, imati ulogu mentorske tvrtke.

Vide potencijal rasta

Gradonačelnik Dario Hrebak ponovio je ekskluzivnu vijest koju je s javnošću podijelio u subotu pa opet jučer. A riječ je o dodatnom snižavanju više stope poreza na dohodak s 28 na 25 posto.

- Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća predložit ćemo smanjenje stope poreza na dohodak i to ne zato da bogate oslobodimo poreza, već da u Bjelovar privučemo inženjere, doktore i ostale čije plaće nisu visoke, nego plaćaju visok porez. U Zagrebu je taj porez 35 posto, a u Bjelovaru će uskoro biti 25 posto, pojasnio je Hrebak.

Potpredsjednik za inženjerstvo Infobipa Damir Prusac pojasnio je kako je ured u Bjelovaru mješovitog tipa te da im je želja da ide prema razvojnom.

Foto: Tehnološki park
Foto: Tehnološki park

- Inače smo poprilično izbirljivi kod odabira same lokacije. Moramo se uvjeriti da postoji potencijal rasta, kvaliteta kadra i kulturološka blizina. Nakon razgovora s predstavnicima Grada i Tehnološkog parka smatramo da smo dobro izabrali Bjelovar. Vidimo perspektivu rasta, optimističan je Prusac dodavši kako je trnutno u Bjelovaru zaposleno 10-ak osoba.

Novom suradnjom zadovoljni su i u Tehnološkom parku.

Mentorska tvrtka

- S ponosom najavljujemo dolazak tvrtke Infobip u našu zajednicu! Kao prvi hrvatski jednorog, Infobip će djelovati kao mentorska tvrtka u našem parku, pružajući specijaliziranu podršku, savjetovanje i obuku start-upovima i studentima Veleučilišta u Bjelovaru. S preko 17 godina iskustva u IT industriji, Infobip je postao globalni lider u mobilnoj komunikaciji, s više od 75 ureda na šest kontinenata i zapošljava preko 3400 ljudi. Njihova komunikacijska platforma omogućuje besprijekornu mobilnu komunikaciju poslovnih subjekata s korisnicima diljem svijeta. Dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga, Infobip surađuje s vodećim svjetskim kompanijama poput WhatsAppa, Vibera, Ubera i mnogih drugih. Dobrodošli u Tehnološki park Bjelovar, poručili su iz Tehnološkog parka Bjelovar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!