Fotografija: Voda vodoopskrbnog sustava Sirač nije ispravna za piće/Foto: Unsplash
Voda vodoopskrbnog sustava Sirač nije ispravna za piće/Foto: Unsplash

Voda u Siraču nije za piće, mještani dobivaju vodu iz spremnika

Zbog oborina za vikend, došlo je do velikih zamućenja izvorišta te je u Siraču zbog doziranja i bistrenja vode ustanovljeno neznatno povećanje aluminija u vodiVoda vodoopskrbnog sustava Sirač nije ispravna za piće, javljaju iz Darkom vodoopskrbe i odvodnje d.o.o.

Naime, analizom uzorka vode s lokacije ljekarna Prohaska Tome u ulici Stjepana Radića u Siraču utvrđena je nesukladnost.

Neispravna za piće

Razgovarali smo s direktorom Darkom vodoopskrbe i odvodnje Vladimirom Lukačinom koji nam je rekao da je zbog oborina za vikend, a naročito u nedjelju došlo do velikih zamućenja izvorišta te je u Siraču zbog doziranja i bistrenja vode ustanovljeno neznatno povećanje aluminija u vodi, odnosno u uzorku koji je uzet u Siraču.

- Sukladno tome dana je obavijest da je voda neispravna za piće i da će se vršiti alternativna opskrba. Poduzete su sve korektivne radnje, odnosno ispiranje sustava, a ponovno uzorkovanje će biti sutra - rekao nam je Vladimir Lukačin.

Spremnici ispred Hrvatskog doma

Stoga će opskrba vodom za piće iz spremnika biti osigurana ispred Hrvatskog doma u Siraču danas, 10. lipnja, i sutra, 11. lipnja, u periodu od 13 do 14 sati te u ulici Kopeček Doljani od 14 do 15 sati.

Iz Darkoma mole za razumijevanje i poručuju da će potrošači biti obaviješteni o svim promjenama.