Fotografija: Analiza je pokazala da voda nije ispravna za piće/Foto: Jacek Dylag/Unsplash
Galerija
Analiza je pokazala da voda nije ispravna za piće/Foto: Jacek Dylag/Unsplash

Voda u naselju Donji Daruvar zamućena, nije ispravna za piće

"U ponedjeljak ujutro će Zavod za javno zdravstvo ponoviti uzorkovanje pa se nadamo da će sve s vodom biti u redu", rekao nam je direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje, Vladimir LukačinVoda za potrošače naselja Donji Daruvar nije ispravna za piće, odnosno analizama je utvrđena nesukladnost.

Naime, zbog šumskih radova i velike količine oborina proteklih dana došlo je do velikog zamućenja, a nađeno je i blago povišenje aluminija u vodi jer se moralo dozirati nešto više aluminij sulfata upravo radi smanjenja zamućenja. Iako neznatno povišenje, voda ipak nije ispravna za piće.

Vladimir Lukačin, direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje/Foto: MojPortal.hr
Vladimir Lukačin, direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje/Foto: MojPortal.hr

- U isto vrijeme deset je uzoraka pokazalo različite rezultate. Jučer su bili radovi pa je mreža kompletno isprana i puštena je svježa voda. U ponedjeljak ujutro će Zavod za javno zdravstvo ponoviti uzorkovanje pa se nadamo da će sve s vodom biti u redu - rekao nam je direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje, Vladimir Lukačin.

Opskrba vodom za piće osigurana je putem cisterne za vodu kod INA benzinske crpke Donji Daruvar i to danas, sutra i u ponedjeljak od 9 do 11 sati i od 14 do 16 sati.

Iz Darkoma se zahvaljuju na razumijevanju i strpljenju.