Fotografija: Predsjednici Vlade i Sabora prošli vikend obišli su bolnicu/ Foto: Martina Čapo
Galerija
Predsjednici Vlade i Sabora prošli vikend obišli su bolnicu/ Foto: Martina Čapo

Vlada preuzela otplatu kredita nove bjelovarske bolnice, za opremanje predviđeno 70 milijuna kn

Ovo je važna politička, ali i financijska gesta Vlade Republike Hrvatske prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, poručio je premijer Andrej Plenković- U dogovoru sa Županijom preuzeli smo financiranje anuiteta kredita za bjelovarsku bolnicu koja je izgrađena, a isto tako iznaći ćemo dodatna sredstva za proces opremanja bolnice, budući da je ona važna za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Ovo je važna politička, ali i financijska gesta Vlade Republike Hrvatske prema BBŽ. Uz činjenicu da se gradi cesta od Farkaševca prema Bjelovaru, mislim da šaljemo snažan signal prema toj županiji, poručio je premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade.

Novac za opremanje

Drugim riječima, Plenkovićevo obećanje dano u nekoliko navrata, a posljednji put prije par dana kada je u društvu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i ministra zdravstva Vilija Beroša posjetio bolnicu, sada je dobilo konkretan nastavak.

Naime, Vlada je na današnjoj sjednici usvojila zaključak kojim je zadužila Ministarstvo zdravstva da u državnom proračunu osigura novac za tu namjenu, sukladno raspoloživim fiskalnim mogućnostima.

Vlada je ispunila obećanje dano u nekoliko navrata/ Foto: Martina Čapo
Vlada je ispunila obećanje dano u nekoliko navrata/ Foto: Martina Čapo

- Zaključkom se ostvaruju preduvjeti za osiguranje sredstava u državnom proračunu za otplatu anuiteta kredita u iznosu do najviše 18 milijuna kuna godišnje i nabavu opreme u iznosu do najviše 70 milijuna kuna za potrebe realizacije projekta izgradnje i opremanja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš podsjetivši da je bolnica opterećena s dva kredita ukupne vrijednosti 197,5 milijuna kuna koji su podignuti samo za izgradnju nove zgrade, bez opreme.

Detalji vrlo skoro

Zadovoljan takvim razvojem događaja je i župan Marko Marušić.

- Ovo je odlična vijest i potvrda da nećemo dugo čekati na pomoć, baš kao što je premijer Plenković i najavio. Detalje ćemo imati vrlo skoro jer smo u Ministarstvo pozvani na sastanak o provedbi ove odluke. Vrlo sam zadovoljan. Zahvaljujem premijeru i Vladi što podupiru unaprjeđenje zdravstvene zaštite i podizanje kvalitete zdravstvenih usluga stanovnicima naše županije i što su već drugi put spasili naš zdravstveni sustav od kolapsa, zaključio je Marušić.