Fotografija: Vlada je odgodila donošenje odluke o zamrzavanju cijena veće palete proizvoda koje je bilo najavljeno za današnju sjednicu Vlade/Foto: Damjan Tadic/CROPIX, Jure Miskovic/CROPIX
Galerija
Vlada je odgodila donošenje odluke o zamrzavanju cijena veće palete proizvoda koje je bilo najavljeno za današnju sjednicu Vlade/Foto: Damjan Tadic/CROPIX, Jure Miskovic/CROPIX

Vlada je odgodila donošenje odluke o zamrzavanju cijena, čeka se obrazloženje

Pitanje je bilo samo na koliko će se proizvoda primijeniti odluka o zamrzavanju cijena, te hoće li se njihova cijena vratiti na sredinu prosinca, na 01. prosinac prošle godine ili čak na studeniVlada je odgodila donošenje odluke o zamrzavanju cijena veće palete proizvoda koje je bilo najavljeno za današnju sjednicu Vlade, doznaje Jutarnji.

Potvrdio im je to izvor iz Vlade, ali izvor ne navodi razloge. Odluka o primjeni Zakona o iznimnim mjerama kontrole cijena bila je najavljena za jučer navečer kada se premijer Andrej Plenković vrati iz Estonije ili za danas ujutro, prije sjednice Vlade koja započinje u 11 sati.

Spominjalo se stotinjak proizvoda

Pitanje je bilo samo na koliko će se proizvoda primijeniti odluka o zamrzavanju cijena (spominjalo se do njih stotinjak ako ne i više), te hoće li se njihova cijena vratiti na sredinu prosinca, 1.12. prošle godine ili čak na studeni.


Andrej Plenković/Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Andrej Plenković/Foto: Damjan Tadic/CROPIX

U međuvremenu je inspekcija koja u trgovinama obavila dio posla i utvrdila više slučajeva neopravdanog podizanja cijena nakon uvođenja eura.

Pojašnjenje odustajanja od najavljene mjere premijer će zasigurno dati u uvodu sjednice Vlade, piše Jutarnji.