Fotografija: Učionica Gimnazije Daruvar na Googleu/Foto: Google
Galerija
Učionica Gimnazije Daruvar na Googleu/Foto: Google

Virtualno prošetajte učionicama i hodnicima Gimnazije Daruvar

Na taj način omogućili smo budućim i bivšim učenicima koji bi htjeli vidjeti svoju školu nakon više desetaka godina, ali i roditeljima da mogu ući u školu i prošetati kao da šeću fizički, kaže Romana HeroutGimnazija Daruvar omogućila je virtualnu šetnju kroz hodnik škole, učionice i ulaz u školu bivšim učenicima da se prisjete prostora u kojem su boravili, zatim budućim učenicima gimnazije i svima zainteresiranima koji žele vidjeti u kakvom prostoru borave učenici i djelatnici.

Nove tehnologije

- U današnje vrijeme kada su posjete školama zabranjene zbog epidemioloških uvjeta, učenici koji su nam se upisali prošle godine u prvi razred upravo zbog tih uvjeta morali su biti cijelo vrijeme u jednoj učionici, tako da nisu ni vidjeli ostali dio škole. S druge strane, kao roditelj razmišljam, ako bih svoje dijete upisivala u neku školu, zanimalo bi me kako izgleda unutrašnjost te škole u kojem će moje dijete boraviti. Kao informatičara zanimaju me sve nove tehnologije i sve ono dostupno kako bi poboljšali vidljivost škole u ovim uvjetima kada se ne možemo promovirati na drugačiji način pa tako virtualna šetnja u meni čuči već duže vrijeme - rekla nam je Romana Herout, ravnateljica Gimnazije Daruvar.

Virtualno 360

Naime, Zagrebačka tvrtka Virtualno 360 izradila je vrlo kvalitetnu i povoljnu ponudu kojom su dobili i više nego što su očekivali. Inače, tvrtka je i suradnik Googlea, a virtualna šetnja trajno je implementirana u Google Street View, tako bilo tko na svijetu može prošetati školom.

Gimnazija Daruvar omogućila virtualnu šetnju školom/Foto: Gimnazija Daruvar
Gimnazija Daruvar omogućila virtualnu šetnju školom/Foto: Gimnazija Daruvar

- Do sada kada biste „googlali“ adresu škole pojavio bi se samo početak prilaza prema školi, a sada je prikazan i prilaz u školu, ulaz s obje strane škole, hol, hodnik s učionicama po brojevima i njihovim karakteristikama te kabinet psihologinje. Na taj način smo omogućili budućim i bivšim učenicima koji bi htjeli vidjeti svoju školu nakon više desetaka godina, ali i roditeljima da mogu ući u školu i prošetati kao da šeću fizički - kaže nam Romana Herout.

Dostupno na svim uređajima

Ova virtualna šetnja dostupna je na svim uređajima klikom na link: https://gimnazija-daruvar.hr/?fbclid=IwAR031Y4bQzaBYKAQLKNfU1b6LpzFy13STaOKN-FrDDNUySpK_UVceiwB6pA, ali i na web stranici škole na kojoj je izrađen i pod izbornik u kojem zainteresirani mogu odabrati pojedinu učionicu u koju žele ući i vidjeti kako ona izgleda.

- Godinama smo ulagali u prostor u skladu s financijskim mogućnostima. Potrudili smo se da bude šareno i veselo, čak imamo i jastučiće na stolcima što rijetko koja škola ima te mnoge sitnice za koje smatramo da nas čine drugačijima i privlačnijima budućim učenicima. Mi i Ekonomska i turistička škola Daruvar jedini smo u županiji koji imaju virtualnu šetnju - istaknula je ravnateljica.