Fotografija: Pomozimo svi, prijavite se što prije i otrčite 5 km za Eniza/Foto: Marko Kadija/100 milja Istre
Galerija
Pomozimo svi, prijavite se što prije i otrčite 5 km za Eniza/Foto: Marko Kadija/100 milja Istre

Virtualna humanitarna utrka za Eniza: „Trčao je mnogo puta za mnoge. Sada njegovi trkači trče za njega"

"Nema pobjednika - pobjednici ćemo biti svi mi ako ostvarimo zajednički cilj! Možete hodati i/ili trčati, kad želite i gdje želite sve do 6. siječnja! Sav novac od startnina bit će donacija za Enizovu terapiju", poručuju organizatoriDARUVAR - “Trči sa srcem”, Utrka,com i P.D. “Petrov vrh”, Daruvar pokrenuli su jučer, 21. prosinca humanitarnu virtualnu utrku duljine 5 kilometara kako bi se prikupila sredstva za Eniza Jašarevića, trkača ultramaratonca iz Daruvara, kojem je nakon niza moždanih udara koju su mu se dogodili u travnju ove godine potrebna skupa terapija kako bi ponovno prohodao i počeo pričati.

Trčao je mnogo puta i za mnoge. Sada njegovi trkači trče za njega/Eniz na 100 milja Istre/Foto: Marko Kadija/100 milja Istre
Trčao je mnogo puta i za mnoge. Sada njegovi trkači trče za njega/Eniz na 100 milja Istre/Foto: Marko Kadija/100 milja Istre

Ukupan prihod utrke usmjerava se direktno na tekući račun kojeg je P.D. “Petrov vrh”, Daruvar otvorilo posebno za ovu akciju, te će se koristiti isključivo u svrhu financiranja robotske rehabilitacije za Eniza u privatnoj poliklinici Glavić u Zagrebu.

Sportsko srce kuca najjače onda kad je najteže

- Dragi prijatelji, znamo da među vama ima mnogo sportaša, rekreativaca, ali prije svega velikih ljudi s još većim srcima! Ovim putem vas pozivamo u pomoć kako bismo Eniza ponovno vratili na trkačke staze. Eniz je najprije divan otac i suprug, ali i vrsni sportaš, ultramaratonac i humanitarac. Trčao je za druge, a sada mu je, nakon niza moždanih udara, potrebna pomoć da prikupi novac za robotske terapije i nauči ponovno hodati i govoriti.

Eniz Jašarević trčati je počeo prije četiri godine
Eniz Jašarević trčati je počeo prije četiri godine

U znak podrške organiziramo veliku virtualnu utrku u periodu od 21.12.2023. do 6.1.2024., a sav novac od uplate startnina će biti donacija za terapiju.

Utrka je posebna po mnogočemu. Nema pobjednika - pobjednici ćemo biti svi mi ako ostvarimo zajednički cilj! Možete hodati i/ili trčati, kad želite i gdje želite! Važno je samo da to napravite unutar navedenih datuma, a najprije se prijavite putem linka za prijavu.

Iznos donacije/startnine jest simboličnih 10 eura. Uplatom iznosa vam nudimo motivacijski startni broj, ispunjena srca i najposebniju zahvalnicu koju ste vidjeli s kojom je preporučljivo pohvaliti se prijateljima, ako ih već niste nagovorili da se 'lovite' zajedno.

Startni paket

Ipak, sretnih troje koji istrče najbrže ovu distancu dobit će još malo posebniju zahvalnicu. U ovo blagdansko vrijeme nas zaokuplja puno stvari, ali svi znamo da ovakve male stvari čine velika čuda!

Eniz na terapiji u Poliklinici Glavić u Zagrebu/Foto: Privatni album
Eniz na terapiji u Poliklinici Glavić u Zagrebu/Foto: Privatni album
Eniz na robotskim rehabilitacijskim vježbama/Foto: Privatni album
Eniz na robotskim rehabilitacijskim vježbama/Foto: Privatni album

Dijelite kako god možete i kome god možete, pozovite prijatelje, mame, tate, bake, djedove i kumove, odvojite malo vremena i napravite u trbuščićima još malo mjesta za pokoju sarmu ili kolač.

Zajednički korak može prijeći svaku prepreku i dostići bilo koji cilj jer sportsko srce kuca najjače onda kad je najteže. Ovoga puta naša sportska srca kucaju za Eniza, poručuju organizatori ove hvalevrijedne aktivnosti.

Disciplina: Trčanje/hodanje 5km

Nagrade i startni paket: Startni paket sastoji se od startnog broja koji će biti dostupan u elektronskom obliku, a nagrada svim natjecateljima bit će zahvalnica. Zbog preusmjerenja kompletnog fonda prikupljenog od startnina/donacija direktno za pomoć Enizu neće biti majica, startnih brojeva u fizičkom obliku ili medalja.

Uplate na transakcijski račun u Privrednoj Banci Zagreb:

HR74 2340 0091 5112 6394 1

SWIFT CODE: PBZGHR2X

Fotografije aktivnosti, ukoliko ste ih voljni podijeliti, primati će se na mail organizatora: Trci.Sa.Srcem@gmail.com, a natjecateljima će biti omogućene i objave aktivnosti direktno na facebook event “Sportsko srce za Eniza”:

Startnina/donacija: 10 EUR (i veće donacije su više nego dobrodošle)

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Početak utrke/otvaranje prijava: 21.12.2023.

Završetak utrke/Rok za prijave rezultata: 6.1.2024.

Organizatori: “Trči sa srcem”, Utrka.com i P.D. “Petrov vrh”, Daruvar

Kontakt: Trci.Sa.Srcem@gmail.com, Mario Lovrić

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!