Fotografija: Daruvarčani, ne propustite sutrašnji koncert u središtu grada/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Daruvarčani, ne propustite sutrašnji koncert u središtu grada/Foto: Predrag Uskoković

VINODAR Sutra ne propustite stručno predavanje o vinovoj lozi i koncert Luke Nižetića

Kao završni dio aktivnosti projekta Druga dimnezija slobodnog vremena sutrašnji je koncert Luke Nižetića na kojem ćemo još jednom pozvati sve Daruvarčane da sudjeluju u izradi poligona i murala, kaže PajtakDARUVAR – Nakon jučerašnjeg stručnog predavanja o vinogradarstvu i klimatskim promjenama te večernje kazališne predstave "Slavonijo, moja diko", aktivnosti u sklopu ovogodišnjeg Vinodara idu dalje.

Naime, sutra prijepodne, točnije u 10 sati na repertoaru je stručno predavanje Savjetodavne službe na temu Novija iskustva u zaštiti vinove loze od uzročnika bolesti i štetnika.

Stručna predavanja

- Pozivamo sve vinogradare i vinare da dođu na predavanje u Društveno kulturni centar i saznaju nove informacije po pitanju zaštite bilja. Predavanja su besplatna i traju otprilike sat vremena. Iako je u 17.30 sati istoga dana trebalo biti održano još jedno predavanje za sve vinare, vlasnike vinotočja, smještajnih objekata i radnika u turističkom sektoru na temu "I ja želim biti vinoturist", ono je otkazano zbog bolesti predavačice, otkrila nam je Ivana Plažanin Vuković iz TZ Daruvar - Papuk.

Program ovogodišnjeg Vinodara/Foto: TZ Daruvar Papuk
Program ovogodišnjeg Vinodara/Foto: TZ Daruvar Papuk

No, Daruvarčani neće biti zakinuti za aktivnosti jer je za sutra zakazano još jedno događanje i to zabavno. Riječ je o koncertu Luke Nižetića koji počinje u 20 sati na Trgu kralja Tomislava, čiji organizator je Pučko otvoreno učilište Daruvar i zaklada Hrvatska za djecu.

Druga dimenzija slobodnog vremena

Više informacija o projektu zahvaljujući kojem je i došlo do ovog koncerta kazao nam je Nedjeljko Pajtak, ravnatelj POU Daruvar.

- Riječ je o projektu Druga dimnezija slobodnog vremena koji financira zaklada Hrvatska za djecu. Projekt je počeo još u studenom prošle godine, a tijekom prethodnih mjeseci odvijale su se razne aktivnosti crtanja grafita za djecu, tinejdžere i mlade. Tijekom zime i projeća učili su sve o tome kako crtati. Oni će ovih dana izraditi poligon u središtu grada, na ulazu u park, a također će izraditi i jedan veliki mural gdje će pokazati naučeno umijeće. radionice je vodio iskusan grafiter Ivan Molnar koji će voditi izradu poligona i murala, odao nam je Nedjeljko Pajtak i dodao kako su se paralelno odvijale još neke stvari.

Natjecanje u plivanju u sklopu projekta Druga dimenzija slobodnog vremena je održano u TVP-u Aquae Balissae/ POU Daruvar
Natjecanje u plivanju u sklopu projekta Druga dimenzija slobodnog vremena je održano u TVP-u Aquae Balissae/ POU Daruvar

- Imali smo natjecanje u plivanju u gradskom vodenom parku, tu su i kazališne predstave. Sutra će biti održana predstava Abeceda Internerta za djecu 4., 5., i 6. razreda, a koja govori o zamkama Interneta, kako izbjegavati buling i slično. Idućeg tjedna na redu je predstava za srednjoškolce, vrlo korisna i zanimljiva, a u kojoj glumi Matea Bublić koja je nekada bila daruvarska gimnazijalka. Kao završni dio svih aktivnosti sutrašnji je koncert Luke Nižetića koji počinje u 20:00 sati gdje ćemo još jednom pozvati sve koji žele da dođu podržati izradu poligona i murala, zaključio je Pajtak.

Luka Nižetić/Foto: Neja Markicevic/CROPIX
Luka Nižetić/Foto: Neja Markicevic/CROPIX