Fotografija: Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

VINODAR 2023. U subotu kreće najveća vinska fešta u Daruvaru i okolici

Ova popularna manifestacija, koja okuplja zaljubljenike u vino i vinogradarstvo, ove će godine biti nešto bogatija nego inačeU subotu, 3. lipnja, počinju događanja u sklopu ovogodišnjeg Vinodara.

Kako smo već pisali OVDJE, sve je spremno za jedan od najprestižnijih vinskih festivala u regiji - Vinodar 2023. Ova popularna manifestacija, koji okuplja zaljubljenike u vino i vinogradarstvo, ove će godine biti nešto bogatija nego inače. Trajat će ukupno devet dana, od 3. do 11. lipnja, a pratit će ga brojna edukacijska, zabavna i kulturna događanja.

Biciklijada "Vino Tour"

Osim izložbe vina u Dvorcu grofa Jankovića i sajma tradicionalnih proizvoda i obrta koji će trajati od 9. do 11. lipnja na glavnom gradskom trgu uz bogatstvo dodatnih sadržaja, ovogodišnji Vinodar će ponuditi i raznolik zabavni program koji će uključivati glazbene nastupe poznatih izvođača poput Adija Šoše, Nine Badrić, Begina i ostalih, zatim Vino tour, Wine & Walk i brojne druge aktivnosti za cijelu obitelj.

Foto: TZ Daruvar - Papuk
Foto: TZ Daruvar - Papuk

Ovoga vikenda održava se popularna biciklijada "Vino Tour" koja će sve koji su se prijavili povesti kroz prekrasnu prirodu prema Velikoj Maslenjači, uz posjet OPG-u Kešić u Velikoj Maslenjači i Manastiru sv. Ane u Donjoj Vrijesci, zatim će se obići Dvorac Dioš te će biti zajednički ručak kod OPG-a Horvat u naselju Dioš.

- Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za uživanje u predivnoj prirodi i ukusnim zalogajima. Ima još mjesta pa se slobodno prijavite – poručuje direktorica Turističke zajednice Daruvar - Papuk, Ivana Plažanin Vuković.

"Wine&Walk" šetnja

Za sudjelovanje osoba mlađih od 16 godina obavezna je kaciga, a djeca mlađa od 12 godina moraju biti u pratnji punoljetne osobe.

Isto tako, iz TZ Daruvar - Papuk pozivaju sve zaljubljenike u šetnju, prirodu i daruvarska vina da im se pridruže na eno-gastronomskom pohodu Daruvarom, popularnoj "Wine&Walk" šetnji od vinara do vinara.

- Šetnja je duga oko 9 kilometara, a posjetit ćemo jedinstvene daruvarske vinske punktove: Badel 1862 d.d. Vinariju Daruvar – podrum Dvorca Janković, OPG Matej Kovačević, OPG Horvat, OPG Šoić, OPG Pintarić i na kraju OPG Voborski. Na svakom punktu vas očekuje degustacija vina uz zalogajčiće, a na OPG-u Voborski ručak za sve sudionike - ističe Ivana Plažanin Vuković.

Okupljanje sudionika za Wine and Walk je 4. lipnja 2023. ispred Dvorca grofa Jankovića. Prva grupa kreće u 9 sati, a druga u 10 sati. Svaka grupa treba doći 10 minuta prije planiranog starta svoje grupe.

Sva događanja ovog vikenda

SUBOTA, 3. lipnja 2023.

- od 9 do 13 sati - Likovna kolonija "Wine&Art" (Društveno - kulturni centar Daruvar)

- od 9.30 sati - DARUVAR OPEN 2023. - teniski susret parova 30 + (teniski tereni u Botićevoj 12 u Daruvaru)

- od 10 sati - VINO TOUR - rekreativna biciklijada (okupljanje na Trgu kralja Tomislava)

- 13. 30 sati - Otvorenje izložbe Likovne grupe DA "Vinodar 2022." (Društveno-kulturni centar Daruvar)

NEDJELJA, 4. lipnja 2023.

- od 9 sati - WINE&WALK (obavezne prijave u Turističkom uredu Daruvar) - polazak ispred Zavičajnog muzeja

- od 10 sati - WINE&WALK (druga tura šetača).

Program ovogodišnjeg Vinodara/Foto: TZ Daruvar Papuk
Program ovogodišnjeg Vinodara/Foto: TZ Daruvar Papuk

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!