Fotografija: Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika/Foto: MojPortal.hr
Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika/Foto: MojPortal.hr

Vinko Kasana premoćno osvojio treći mandat na čelu Lipika: "Očekuje nas jako puno posla"

Na birališta je izašao 2261 birač od kojih je njih 1548 glasalo za Vinka Kasanu (HDZ) dok je Tomislav Lneniček iz redova Domovinskog pokreta dobio 613 glasovaPrema službenim rezulatima Državnog izbornog povjerenstva, Vinko Kasana premoćno je osvojio još jedan četverogodišnji mandat na čelu Lipika.

Naime, od 4878 registriranih birača na birališta je izašlo 2261, odnosno 46,35 posto, od kojih je njih 1548 glasalo za Vinka Kasanu (HDZ) dok je Tomislav Lneniček iz redova Domovinskog pokreta dobio 613 glasova.

HDZ dobio osam mandata

Što se tiče službenih rezultata za Gradsko vijeće, lista HDZ-a dobila je 1148 glasova odnosno 52,56 posto. Lista DP-a osvojila je 507 glasova, odnosno 23,21 posto, a treća je lista HSS-a koja je dobila 304 glasa, odnosno 13,91 posto. Lista SDP-a je dobila 133 glasova, odnosno 6,08 posto, a posljednja je lista SDSS-a koja je dobila 92 glasa, odnosno 4,21 posto.

Kad se to pretvori u broj mandata Gradskog vijeća Grada Lipika koje je sastavljeno od 13 vijećnika, HDZ je dobio osam, DP tri, a HSS dva mandata.

Velika odgovornost

- Zahvaljujem se građanima na povjerenju kojeg mi uvijek shvaćamo i kao veliku odgovornost. I u proteklom mandatu smo imali sličnu situaciju, građani su nam također dali povjerenje, zbog čega smo morali biti odgovorni. I ova potvrda naših mandata, mojeg kao gradonačelnika i potvrda većine u Gradskom vijeću je znak da smo dobro radili i da smo opravdali njihovo povjerenje. Nemamo puno vremena za odmor, nego nastavljamo dalje. Već danas smo imali razgovore oko projekata, a sutra već idemo punom parom naprijed. Očekuje nas puno posla. Siguran sam da ćemo i za četiri godine dobiti povjerenje naših građana - rekao nam je gradonačelnik Lipika, Vinko Kasana.