Fotografija: Zabavu u baroknom restoranu Terasa pojačat će i tamburaši/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX, Danije Soldo/CROPIX
Galerija
Zabavu u baroknom restoranu Terasa pojačat će i tamburaši/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX, Danije Soldo/CROPIX

Vincekovo u restoranu Terasa: Proslavite ovaj važan datum uz vrhunsku hranu, vino i tamburaše

"Za naše goste pripremili smo pravu feštu uz bogati meni u sljedovima. Tamburaški sastav Lipa pobrinut će se pak, za odličnu zabavu tijekom večeri", poručuju iz Daruvarskih toplicaBliži se jedan od pet zapovijedanih vinogradarskih blagdana. Naravno, riječ je o Vincekovu koje se obilježava 22. siječnja. Uz Svetog Vinka precizno je propisan obred koji valja obaviti bez obzira na vremenske prilike. Ili neprilike. Bio snijeg, kiša ili blato, mora se doći do trsa gdje gazda odreže nekoliko grančica s pupa, koje potom stavlja negdje u kuću uz prozor da bi se nagađalo, kada grančice potjeraju, kakva će biti godina. Tradicija je to koja se štuje u gotovo svim dijelovima Lijepe naše, a naročito vinorodnim.

Tamburaši zaduženi za feštu

I u Daruvaru, već tradicionalno, obilježit će se Vincekovo. No, za sve one koji ne žele u vinograde, a ipak žele proslaviti ovaj važan datum u godini, iz Daruvarskih toplica podsjećaju da im se na vrijeme jave.

Foto: Daruvarske toplice
Foto: Daruvarske toplice

- Daruvarske toplice organiziraju proslavu Vincekova u restoranu Terasa u subotu, 20. siječnja. Za naše goste pripremili smo pravu feštu uz bogati meni u sljedovima. Tamburaški sastav Lipa pobrinut će se pak, za odličnu zabavu tijekom večeri.

Cijena prigodnog menija je 21 euro po osobi. Uživajte s nama u odličnoj hrani, vrhunskoj kapljici i tamburašima. Sve informacije i rezervacije zainteresirani mogu dobiti u restoranu Terasa na 043 331 705, poručuju iz Daruvarskih toplica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!