Fotografija: Daruvarski kultni band Cota G4 čiji je frotman došao na ideju organiziranja ovog festivala, a Grad ju je podržao/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Daruvarski kultni band Cota G4 čiji je frotman došao na ideju organiziranja ovog festivala, a Grad ju je podržao/Foto: Predrag Uskoković

VIDEO Uz Divlje jagode i druge vrhunske izvođače, Daruvarčane čeka craft pivo i Moto alka

"Mnogi izvođači, članovi bendova, žele u Daruvaru biti oba dana održavanja Blues rock festivala, iako nastupaju samo jedan dan", kaže OsmanovićDARUVAR – Započelo je odbrojavanje do početka još jedne glazbene poslastice koja se održava u Daruvaru i to 19. i 20. kolovoza. Naravno, riječ je o Blues rock festivalu zahvaljujući kojem se, između ostaloga, Daruvar upisao na festivalsku kartu Hrvatske.

Publika je lani uživala u dobroj svirci/Foto: Saša Selihar
Publika je lani uživala u dobroj svirci/Foto: Saša Selihar
Specijalno za ovo priliku na trgu su lani bili postavljeni i dodatni barski stolovi/Foto: Predrag Uskoković
Specijalno za ovo priliku na trgu su lani bili postavljeni i dodatni barski stolovi/Foto: Predrag Uskoković

Dodajmo, Blues rock festival organiziraju Turistička zajednica Daruvar-Papuk i Grad Daruvar uz pomoć Marka Osmanovića, frontmen grupe Cota G4 koji je ujedno bio i inicijator prvog Blues rock festivala.

Glazbeni program

Kroz dva dana Daruvarčane i sve one koji ciljano dođu na ovaj događaj, čeka bogat glazbeni program, ali i brojni popratni sadržaji. 

Pogledajte video najavu Blues rock festivala koju je pripremio Saša Selihar:

Tijekom dva dana na glavnoj pozornici će nastupati sljedeći rock i blues bendovi:

PETAK, 19.8.2022.

20,00h - Balkan Blues Club

21,15h - Rockheads

23,00h - Divlje jagode

SUBOTA, 20.8.2022.

20,00h - Southern Crowd

21,15h - Tomislav Goluban

23,00h - Cota G4

Dodatni program u sklopu festivala

Što se tiče ostalih sadržaja, neke od detalja odala nam je direktorica Turističke zajednice Daruvar – Papuk, Ivana Plažanin – Vuković.

Zagrebački bend Small House Brown lani je nastupio u Daruvaru/Foto: Predrag Uskoković
Zagrebački bend Small House Brown lani je nastupio u Daruvaru/Foto: Predrag Uskoković

- Uz glazbeni program, i u petak i u subotu, organizirali smo i sajam craft pivara na kojem će sudjelovati 5 craft pivovara - Pivovara Daruvar s linijom 5th Element, Pivovara Stric iz Našica, Pivovara Valens iz Vinkovaca, Pivovara Slavonica iz Pakraca i Nova runda iz Zagreba. Uz dobro pivo ide i dobra hrana za koju će se oba dana u večernjim satima pobrinuti Sani Bahnik s Most wanted burgerima, kazala je Plažanin-Vuković i dodala kako će mnoge sigurno zainteresirati Moto alka koja će se održati u organizaciji Moto kluba Daruvar.

Moto alka i vrhunska piva

- Moto alka održat će se u centru, i to u petak 19. kolovoza od 17,00 sati. Očekujemo okupljanje velikog broja bikera koji će u večernjim satima ostati u Daruvaru i uživati u rock i blues glazbi na glavnoj pozornici, zaključila je direktorica.

Sjajni Bluzy Threesome iz Siska ugodno je lani iznenadio kvalitetnom svirkom/Foto: Predrag Uskoković
Sjajni Bluzy Threesome iz Siska ugodno je lani iznenadio kvalitetnom svirkom/Foto: Predrag Uskoković

Blues rock festivalu veseli se i čovjek koji je ovu cijelu priču inicirao, a njegovo ime je Marko Osmanović.

Marko Osmanović/Foto: Predrag Uskoković
Marko Osmanović/Foto: Predrag Uskoković

- Ovo je drugi Blues rock festival u Daruvaru. Ideja za njegovom organizacijom se rodila lani početkom lipnja nakon što je Cota G4 održala acustic duo ispred Dvorca grofa Jankovića, a u sklopu obilježavanja Dana Grada Daruvara. Rekao sam tada ljudima iz Grada kako imam jednu ideju i volio bih da me poslušaju. Tada je pročelnik u Gradu bio Ratko Vuković i on je zapravo odmah poslušao moju ideju za organizacijom Blues rock festivala i oduševio se. Ja sam iskreno mislio organizirati festival tek sljedeće godine i na umu sam imao da festival traje jedan dan. Međutim, Vukoviću se ideja toliko svidjela da je rekao zašto to ne bih odmah, 2021. godine realizirali i tako je naposljetku i bilo. U kratkom roku pronašli smo nekoliko bendova, Grad nas je financijski i organizacijski podržao i sve je ispalo i više nego odlično. Zato smo htjeli ove godine podići ljestvicu kvalitete na viši nivo. To nam je uspjelo time što smo uspjeli dobiti najjači bend Divlje jagode. Iako smo htjeli da oni nastupaju u subotu, a Cota G4 u petak, moralo je biti obratno jer su Divlje jagode već bile zauzete. Tako da će petak, uz Moto alku, izvrsnu pivu i Divlje jagode biti sigurno jači dan od subote, priča nam Marko Osmanović, frontmen grupe Cota G4.

Kvalitetni bendovi

Od ostalih izvođača, hvali Osmanović i druge bendove, ističe rado bend Tomislava Golubana - najboljeg usnog hamonikaša u Hrvatskoj i šire koji je ove godine osvojio dva porina, spominje Southern Crowd iz Ivanca pored Varaždina koji svira južnjački rock, pa Rockheads, trio iz Zagreba koji sviraju raznu glazbu i ne zaboravlja spomenuti domaću ekipu - Balkan Blues Club iz Daruvara.

Lula Mira iz Zagreba/Foto: Predrag Uskoković
Lula Mira iz Zagreba/Foto: Predrag Uskoković

- Svakako očekujemo da će ovogodišnji festival biti jači od prošlogodišnjeg, naročito petak koji će mnogi posjetitelji zasigurno izabrati zbog Divljih jagoda i Moto alke. Radujemo se jer znamo da će u ta dva dana Daruvar posjetiti velik broj ljudi koji će nam doći samo zbog tih događanja. Mnogi izvođači, članovi bendova, žele u Daruvaru biti oba dana održavanja Blues rock festivala, iako nastupaju samo jedan dan. Oni obično povedu i svoje prijateljle, članove obitelji i to je odlična stvar, kaže nam Osmanović u kojemu je ideja za ovakvim nečim tinjala desetak godina.

Antonio Mik iz Cat Pawsa/Foto: Nikica Puhalo/Mojportal.hr
Antonio Mik iz Cat Pawsa/Foto: Nikica Puhalo/Mojportal.hr

- Na djelovanje me potaknuo Rockabilly koji je odlično prihvaćen tako da bi bila prava šteta da Daruvarčanima ne ponudimo još nešto slično. A Blues rock festival je događaj koji zahvaljujući poznanstvima u toj sferi glazbe vrlo lako mogu pomoći organizirati, iskreno kaže Osmanović koji je i osobno par godina proveo u Divljim jagodama.

Više informacija o Blues rock festivalu možete pogledati na stranicama Turističke zajednice Daruvar - Papuk.