Fotografija: Tekst je napisao Marijan Javurek, aranžman Toni Eterović, a otpjevao ju je poznati pjevač Đani Stipaničev. Spot za pjesmu nastao je pod redateljskom palicom Tibora Javureka/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Tekst je napisao Marijan Javurek, aranžman Toni Eterović, a otpjevao ju je poznati pjevač Đani Stipaničev. Spot za pjesmu nastao je pod redateljskom palicom Tibora Javureka/Foto: Grad Bjelovar

VIDEO Emotivna promocija pjesme u čast Omegama: "Suze same poteku svima koji ju čuju"

Poseban trenutan na promociji bio je kada je predsjednik Omega, Mario Đurak predao ruksak pokojnog Saše Rakijaša njegovom nećaku Robertu te mu poručio da ga čuva kako ga je čuvao njegov stricPjesma "Spomen", posvećena poginulim braniteljima, pripadnicima bjelovarske Specijalne jedinice policije "Omege" predstavljena je jučer uz prigodni video.

Tekst je napisao Marijan Javurek, aranžman Toni Eterović, a otpjevao ju je naš poznati pjevač Đani Stipaničev. Spot za pjesmu nastao je pod redateljskom palicom Tibora Javureka. Potporu svemu dao je i Grad Bjelovar koji je financirao izradu spota.

Suze same poteku

- Marijan je predložio da napravimo pjesmu u spomen na naših šest poginulih momaka, ali i za sve druge dečke diljem Hrvatske koji su dali živote za našu domovinu. Vjerujem da suze same poteku svima koji čuju ovu pjesmu, rekao je predsjednik Udruge specijalne policije „Omege” Bjelovar Mario Đurak za vrijeme promocije.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Tom prilikom, emotivan trenutak dogodio se kada je predsjednik Đurak predao ruksak pokojnog Saše Rakijaša njegovom nećaku Robertu te mu poručio da ga čuva kako ga je čuvao i nosio njegov stric.

Prihvatili ga kao svojega

- Srce mi lupa, a noge mi klecaju. Htio bih zahvaliti svima koji su svojim odlaskom u rat doprinijeli ovaj državi, ali i vama Omegama na tome što ste mene od prvog dana prihvatili kao da sam jedan od vas, poručio je Rakijaš.

Marijan Javuek pojasnio je kako je pjesma uopće nastala.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

- Moram priznati da je teško na takvu temu napisati pjesmu, a da nije već napravljena. Nisam htio da u pjesmi ima pucanja i stradavanja. Želio sam napraviti pjesmu koju će prihvatiti većina ljudi koju će pjevati i sve ostale jedinice. Smatrao sam da pjesma koja će stajati u ladici ne vrijedi ništa. Zahvaljujući Eteroviću, napravili smo pjesmu u kojoj se svatko može pronaći, zaključio je Javurek.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Poslušajte pjesmu "Spomen" i pogledajte spot.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!