Fotografija: Terme Bjelovar trebale bi postaci Olimpijski i Paraolimpijski centar vodenih sportova/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Terme Bjelovar trebale bi postaci Olimpijski i Paraolimpijski centar vodenih sportova/ Foto: Grad Bjelovar

VIDEO Bjelovarske toplice bit će Olimpijski i Paraolimpijski centar vodenih sportova

Kompleks, u vrijednosti od 250 milijuna kuna, imat će sedam bazena čija je ukupna vodena površina oko 3.600,00 m2, poručili su iz Grada Bjelovara- Grad Bjelovar radi na projektu Termi Bjelovar, točnije izgradnji bazenskoga kompleksa na izvoru geotermalne vode, u sklopu kojega će biti i veliki olimpijski bazen sa svim propisanim standardima za regionalna, nacionalna i međunarodna natjecanja, tek treći takav u Hrvatskoj. Kompleks, u vrijednosti od 250 milijuna kuna, imat će sedam bazena čija je ukupna vodena površina oko 3.600,00 m2, pored ostalog stoji u pozivu Grada Bjelovara za potpisivanje ugovora o suradnji s brojnim savezima.

Kako kažu, sama dokumentacija je spremna za realizaciju, izdana je i građevinska dozvola te je sve spremno za prijavu na Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Potpisivanje sporazume

Sukladno tome, u ponedjeljak, 11. travnja 2022., u zagrebačkom hotelu Sheraton održat će se potpisivanje Sporazuma o partnerstvu na projektu „Bazenski kompleks u Velikom Korenovu - Terme Bjelovar“.

- Tim činom Grad Bjelovar dobit će i službenu, javnu podršku strukovnih organizacija za gradnju Termi Bjelovar i osnivanje Olimpijskog i Paraolimpijskog centra za razvoj vodenih sportova u Hrvatskoj, navodi se u pozivu.

Iz Grada dodaju i to da će sporazum će s gradonačelnikom Hrebakom potpisati glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač koji dolazi u pratnji predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraplivačkog saveza Roberto Zidar te predsjednica Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja Margareta Puškarić.

Podsjetimo, prije desetak dana održan je sastanak svih predstavnika na kojemu je iskazana namjera Grada da Terme Bjelovar postanu Olimpijski i Paraolimpijski centar za razvoj vodenih sportova, a sudeći po ovom pozivu, u tom naumu su i uspjeli. 

Predstavnici Grada na sastanku s predstavnicima HOO-a i ostalih saveza/Foto: Dario Hrebak - Facebook
Predstavnici Grada na sastanku s predstavnicima HOO-a i ostalih saveza/Foto: Dario Hrebak - Facebook