Fotografija: Prezentacija videa o ljepotama u BBŽ sinoć je prikazana u emisiji na HRT-u/Foto: Ustupio Stipe Boščić
Galerija
Prezentacija videa o ljepotama u BBŽ sinoć je prikazana u emisiji na HRT-u/Foto: Ustupio Stipe Boščić

VIDEO Bjelovarčani i IT-ovci snimili hit video kojim svoj kraj promoviraju kroz projekt Moja.hr

"Kada nisam u uredu, onda sam negdje vani s fotoaparatom u ruci, na biciklu, u prirodi. Snimam razne kadrove i pretvaram ih u priče", pojašnjava nam Stipe koji je ponosan na krajnji rezultatBJELOVAR – U našem društvu napokon se nešto pokrenulo na bolje. Pokušaj mladih i obrazovanih ljudi da promoviraju svoj kraj u kojem žive vidljiv je na svakom koraku, a još više budi nadu što većina njih ne pomišlja na odlazak iz rodnog mjesta, kraja i države. Među njima su Stipe Boščić i Dean Vukmanović, Bjelovarčani, prijatelji, IT-ovci i strastveni zaljubljenici u svoj kraj. Ovaj je dvojac na najljepši mogući način uspio promovirati svoju Bjelovarsko-bilogorsku županiju i stoga nije nimalo čudno što im telefoni danas zvone od samoga jutra.

Naime, kroz projekt Moja.hr koji je osmišljen od strane Večernjeg lista, Hrvatske turističke zajednice i HRT-a, oni su osmislili, kreirali, snimili i montirali jednominutni video koji BBŽ prezentira u najboljem svijetlu.

Ljubitelj fotografije

- Okupljeni su predstavnici iz svih županija, plus Grad Zagreb, znači ukupno 21 kandidat. A zadatak nam je bio da kroz mini video koji će trajati maksimalno 60 sekundi napravimo priču koja će najbolje okarakterizirati naš kraj u kojem živimo. Trebalo je kroz autorsku priču pokazati zašto je naš kraj lijep i zašto je lijepo živjeti u njemu te koje su njegove ljepote i bogatstva. Ali i dočarati zašto vidimo svoju budućnost upravo ovdje – priča nam pojedinosti o ovom projektu Stipe Boščić kojeg su kontaktirali iz Turističke zajednice BBŽ i TZ Bjelovar Bilogora i ponudili mu da baš on bude taj koji će prezentirati Bjelovarko – bilogorsku županiju. Budući da je i ranije prepoznat kao ljubitelj fotografije, videa, biciklizma i prirode, očito je zašto je izbor pao baš na njega.

Kako bi promovirao cijelu županiju Stipe je u video uvrstio najbolje od najboljeg iz cijele BBŽ/Foto: Ustupio Stipe Boščić
Kako bi promovirao cijelu županiju Stipe je u video uvrstio najbolje od najboljeg iz cijele BBŽ/Foto: Ustupio Stipe Boščić

- Ideja je bila moja autorska, no imao sam pomoć od djelatnika turističkih zajednica kako bih te svoje ideje uspio pretočiti u proizvod i uključiti sve lokacije koje su bile važne. Jer svaka lokacija tvorila je zasebnu priču – ističe Boščić koji je u projekt krenuo početkom svibnja, što je prilično malo vremena za isplanirati i realizirati nešto ovako zahtjevno. Na ruku im nisu išli niti vremenski uvjeti jer je gotovo svakodnevno padala kiša.

Zahtjevan zadatak

- Morali smo video isporučiti do sredine lipnja tako da smo imali za cjelokupan posao tek nekih 30 do 40 dana što je zaista malo da sve odradimo. Trebali smo doslovno hvatati dan bez oborina kako bismo pojedine lokacije odradili, no na kraju je sve ispalo dobro – zadovoljan je Stipe koji se godinama, uz redovan posao od 7 do 15 sati, bavi fotografijom i snimanjem.

Osim fotografijaranja, Stipe obožava biciklizam, pa je svakako taj sport i rekreativni način provođenja vremena htio uvrstiti u video/Foto: Ustupio Stipe Boščić
Osim fotografijaranja, Stipe obožava biciklizam, pa je svakako taj sport i rekreativni način provođenja vremena htio uvrstiti u video/Foto: Ustupio Stipe Boščić

Pogledajte video:

- To mi je ispušni ventil koji prakticiram dugi niz godina. Jer kada nisam u uredu, onda sam negdje vani s fotoaparatom u ruci, na biciklu, u prirodi. Snimam raznorazne kadrove i sve to onda pokušavam pretočiti u neke priče – pojašnjava nam Stipe koji je ponosan što je sudjelovao u ovom projektu. Iako su nagrade dobili samo oni koji su osvojili prva tri mjesta Boščić ističe kako mu je osobno najveća nagrada samopromocija, ali i saznanje da je sudjelovao u promociji svoga kraja koji na svakom kutku odiše prirodnim ljepotama.

Postignut cilj

- Znao sam da će nam konkurenti biti brojni kreativci, ali i profesionalci koji rade vrhunske uratke. Dečki iz Istre i Vukovara su svoje uratke napravili na jednoj drugoj razini, ali ja sam s našim videom jako zadovoljan. Mislim da smo postigli cilj – zaključio je Stipe koji je u svom video uratku posjetio, ali i uključio lokacije iz cijele županije. Je li mu pošlo za rukom nagnati nekoga tko nikada nije bio u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji da dođe i posjeti ju – najbolje da zaključite sami.

Etno kuća u Velikom Trojstvu dio je bogatstva kulturne baštine BBŽ/Foto: Ustupio Stipe Boščić
Etno kuća u Velikom Trojstvu dio je bogatstva kulturne baštine BBŽ/Foto: Ustupio Stipe Boščić