Fotografija: Video i montaža: FOTOimago
Video i montaža: FOTOimago

VIDEO ANKETA Evo što Pakračani žele sebi i sugrađanima za dan njihova grada...

Ljudi vole slušati što drugi govore o njihovom mjestu, a mi smo odlučili provjeriti među Pakračanima kako oni vide svoj grad i što bi voljeli da se u njemu promijeniGrad Pakrac polako liječi svoje duboke ratne rane, preuređuje se, ušminkava i polako stvara novu, lijepu vizuru koja će ga učiniti ugodnim mjestom za život mještana, ali i poželjnom destinacijom putnika namjernika i turista.

Dug je to put i za promjene je potrebno mnogo novca, dobrih ideja, ali i strpljenja. No, bez obzira na te procese, Pakrac ima nešto što malo koji grad u Hrvatskoj ima u tom obliku - doista posebno tople ljude koji se vole zabaviti, ali i pokazati nevjerojatno gostoprimstvo.  

Kamber se oduševio

O Pakracu kao posebnom mjestu u Hrvatskoj možda sve govori i jedna rečenica poznatog YouTubera, Branimira Kambera koji stoji iza kanala Kamberizam s čak 110.000 pretplatnika. Naime, Branimir Kamber prošao je dobar dio svijeta, živio neko vrijeme i u SAD-u i u Šangaju, a nedavno je bio i u Pakracu gdje je došao na manifestaciju Slavonski banovac. Planirao je ostati dan ili dva, na kraju je u Pakracu "zaglavio" gotovo sedam dana. 

Nešto kasnije su ga, u jednom drugom gradu, pitali gdje mu je, od svih mjesta koja je u životu posjetio, bilo najljepše, a on je bez razmišljanja odgovorio: "U Pakracu!"

- Ni Šangaj ni New York?

- Ne! Nikad nigdje nisam upoznao takve ljude kao u Pakracu i nikad nigdje nisam osjetio takvu dobrodošlicu i opuštenost. Pakrac je definitivno najbolji grad kojeg sam u životu posjetio - odgovorio je. Tako o Pakracu govori netko to u njemu nikad prije nije bio.

Lijepe želje

A povodom Dana Grada Pakraca naš Mario Barać prošetao je novoobnovljenim ulicama u središtu grada sa Ivkom Jakovljevićem iz Studija FOTOimago, pakračkim majstorom kamere. Oni su kao starosjedioci napravili anketu s Pakračanima i povodom Dana Grada Pakraca pitali ih što bi poželjeli svome gradu i svojim sugrađanima. 

Pogledajte što su nam Pakračani odgovorili...

(Novinar: Mario Barać, video: FOTOimago)