Fotografija: Od jučer bez straha od kazne smijete biciklom voziti po bjelovarskom korzu/Foto: Grad BJelovar
Od jučer bez straha od kazne smijete biciklom voziti po bjelovarskom korzu/Foto: Grad BJelovar

VELIKA NOVOST Bjelovarčani legalno smiju biciklima na korzo: "Imamo plan bude li ludovanja"

"Nakon 15. rujna, kada se završe radovi na korzu, postavit ćemo novu prometnu signalizaciju na kojoj će biti vidljivo da bicikli smiju voziti po korzu", poručuje Igor BrajdićBJELOVAR - Posljednjih dana zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić često na biciklu patrolira gradom. Jučer je tako, s bicikla, svojim sugrađanima otkrio i novu, lijepu vijest.

- Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska izdala je suglasnost kojom potvrđuje novu regulaciju prometa na gradskome korzu. Konkretno, korzom je legalno voziti se biciklima. Zadovoljan sam takvom odukom jer naglašavam - korzo je prvenstveno šetnica. Uveli smo red i maknuli promet automobilim i dostavna vozila s korza. Većina građana naviknula se da kada ide u pekaru ili na tisak da stane automobilom na sam korzo. Dostava kamionom je bila normalna pojava na korzu. Sada toga više nema, imamo prelijepu šetnicu, ističe Brajdić i dodaje kako će nakon 15. rujna, kada se završe radovi, postaviti novu prometnu signalizaciju na kojoj će biti vidljivo da bicikli smiju voziti po korzu.

Razvoj biciklističkog prometa

- Iskreno, do sada su se svi ionako vozili po korzu, ali protivno Zakonu. Sada kada je to uređeno, postavljamo jasna pravila. Korzo je pješačka zona kojom smiju proći i bicikli. Bude li "ludovanja" biciklima po korzu, što ne očekujem, Odluku možemo i ukinuti. Velike zasluge za uvođenje reda na korzo, uz djelatnike komunalnoga Odjela Grada Bjelovara u suradnji sa MUP ima i mladi bjelovarski inženjer Denis Buhin, vlasnik tvrtke Academica d.o.o.. Upravo je Denis veliki zagovaratelj bicikala i odličan poznavatelj zakonskih propisa i prometnog planiranja s kojim ćemo zajednički razvijati biciklistički promet u budućnosti u Bjelovaru, zaključio je Brajdić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!