Fotografija: Foto: Niksa Duper/CROPIX, Foto: Jure Mišković/CROPIX (ilustracija)
Foto: Niksa Duper/CROPIX, Foto: Jure Mišković/CROPIX (ilustracija)

Velika akcija USKOK-a i policije zbog droge: "Uhićenja u BBŽ-u i još tri županije"

Provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno 10 osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogamaUskok i policija pokrenuli su danas na području Zagreba i još tri županije akciju protiv deset osumnjičenih za udruživanje zbog kaznenih djela iz "oblasti kriminaliteta droga".

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje se provode na području Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinile kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga, navodi USKOK, piše Jutarnji list.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, dodaje se u priopćenju USKOK-a.

Oglasilo se Ravnateljstvo policije

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno deset osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Osijek podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a uhićene osobe će predati pritvorskom nadzorniku - objavili su.

N1 javlja kako se prema za sada dostupnim informacijama marihuana proizvodila na lokacijama na Bilogori i u Slavoniji, a isti medij navodi da je među osumnjičenima i jedan poznati gospodarstvenik. Vrijednost droge za sada nije potvrđena.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, riječ je o osobama koje imaju i legalno registrirani uzgoj konoplje za proizvodnju CBD-a, no očito je da su usput uzgajali i nelegalnu marihuanu za plasman na crno tržište.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!