Fotografija: Policija je i ovaj vikend najavila pojačanu kontrolu prometa/ Foto: Ivan Mijic/CROPIX
Policija je i ovaj vikend najavila pojačanu kontrolu prometa/ Foto: Ivan Mijic/CROPIX

VELIKA AKCIJA Policija u noći s petka na subotu lovi pijane i drogirane vozače

U akciji će sudjelovati maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u kontroli prometa, kažu iz policije- U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, obavještavamo sve sudionike u prometu da će policija i ovih dana (od 6. do 8. siječnja) na području cijele Republike Hrvatske nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Kako kažu, posebno se to odnosi na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.

Naglasak na alkohol i drogu

Dodaju i to da će u poduzimanje aktivnosti biti uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u kontroli prometa.

- Dodatno će policijski službenici u noći s petka na subotu 6./7. siječnja na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provesti pojačani nadzor da li vozači upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!