Fotografija: Dobiveno priznanje vrijedi pet godina/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Dobiveno priznanje vrijedi pet godina/ Foto: Grad Bjelovar

Veleučilište u Bjelovaru među rijetkima dobilo Certifikat o razvijenosti sustava kvalitete

Ovo je potvrda da VUB ima implementiran, učinkovit i razvijen sustav osiguranja kvalitete, kaže Puharić
Svega sedam od 117 visokih učilišta u Hrvatskoj dobilo je "Certifikat o razvijenosti sustava kvalitete-razvijena faza", a svoje mjesto među odabranima zauzelo je i Veleučilište u Bjelovaru. 

Za ulazak u birano društvo trebalo je proći vanjsku prosudbu Stručnog povjerenstva koje je imenovao Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje, a Certifikat je dekanici Zrinki Puharić jučer uručila zamjenica ravnateljice AZVO-a Vesna Dodiković Jurković.

<p>Zrinka Puharić i Vesna Dodiković Jurković/ Foto: Grad Bjelovar</p>

Zrinka Puharić i Vesna Dodiković Jurković/ Foto: Grad Bjelovar

- Spomenuti Certifikat dodjeljuje se na pet godina, nakon čega ponovno ide prosudba s novim kriterijima, a cilj je da se ljestvica podigne još više. Na taj način pratimo razvoj i napredak svih naših veleučilišta u Hrvatskoj, bez obzira na vanjska vrednovanja. Također, kontinuirano im pomažemo kroz različite edukacijske aktivnosti, unapređenje kvalitete rada, ali i pri razvoju ljudskih resursa, između ostalog kazala je Dodiković Jurković.

Koliko je značaj ovog Certifikata svjedoče i riječi dekanice VUB Zrinke Puharić. 

<p>Certifikat je dobilo svega sedam od 117 visokih učilišta u Hrvatskoj/ Foto: Grad Bjelovar</p>

Certifikat je dobilo svega sedam od 117 visokih učilišta u Hrvatskoj/ Foto: Grad Bjelovar

- Riječ je o još jednom dokazu da smo usklađeni s EU sustavom visokog obrazovanja. Ovim certifikatom Agencija za znanost i visoko obrazovanje potvrđuje da je na VUB-u implementiran, učinkovit i razvijen sustav osiguranja kvalitete koji je usklađen sa smjernicama za osiguranje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja, istaknula je Puharić dodavši da VUB trenutno pohađa 810 studenata.

<p>Zadovoljstvo je, među ostalima, iskazao i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić/Foto: Grad Bjelovar</p>

Zadovoljstvo je, među ostalima, iskazao i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić/Foto: Grad Bjelovar

Zadovoljstvo dobivenim priznanjem, kao i općenitim radom Veleučilišta, iskazao je i zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

- Čestitam svim djelatnicima našeg Veleučilišta na ovom iznimnom rezultatu. Veleučilište u Bjelovaru od velikog je značaja za razvoj gospodarstva i visokog obrazovanja grada Bjelovara. Ovo je samo još jedan od dokaza da se na VUB-u kvalitetno i predano radi, zaključio je Brajdić.