Fotografija: Sve je spremno za još jedan noćni uspon na Petrov vrh/ Foto: PD Petrov vrh
Sve je spremno za još jedan noćni uspon na Petrov vrh/ Foto: PD Petrov vrh

Večeras starta noćni uspon na Petrov vrh: "Potrebna je samo dobra kondicija i svjetiljka"

"Vjetar se smirio, kiše ne bi trebalo biti, pa nema razloga da se ne vidimo danas u 18 sati kod Termala", kažu iz PD Petrov vrhPlaninarsko društvo Petrov vrh ove subote organizira jedan od najljepših izleta u godini, noćni pohod na Petrov vrh.

- Vezano za te noćne šetnje, treba reći da postoji jedna skupina planinara koji redovito planinari srijedom od Vinograda do Petrovog vrha i kojoj smo zahvalni što su održali tu tradiciju. Međutim, noćni pohod se razlikuje utoliko što tad otvaramo priliku da nam se pridruže svi koje zanima kako je to hodati po noći. Za tu šetnju nije nužno (iako je poželjno) biti član društva, ali je svakako bitno da ste u dobroj kondiciji jer se hoda 2,5 do 3 sata, poručili su iz PD Petrov vrh.

Početak današnje akcije zakazan je za 18 sati.

Jedna zahtjevnija uzbrdica

- Kreće se od hrasta kod Termala (nasuprot Veteranskog centra), hoda do kraja Vinograda i tu ulazi u šumu na markiranu stazu. Proći ćemo ispod slapa na Vranjevini i nastaviti šumom do šestog kilometra gdje se izlazi na cestu i njom nastavlja još tri kilometra do doma, kažu organizatori.

Dodaju i to da staza ima samo jednu zahtjevniju uzbrdicu, no ona ne bi trebala predstavljati problem osobama koje su u kondiciji.

- Osim kondicije neophodno je imati i nekakvu svjetiljku (naglavnu lampu, bateriju), jer će biti potrebna na onom dijelu puta kroz šumu). Vezano za hranu dogovoreno je da će se u domu moći pojesti pečena kobasica (senf, kruh i što već ide), a cijena obroka će biti 1 euro. Povratak u Daruvar će biti po volji samih sudionika, odnosno može se prošetati, kao i organizirati vlastiti prijevoz automobilom. Veselimo se još jednoj noćnoj šetnji. Vjetar se smirio, kiše ne bi trebalo biti, pa nema razloga da se ne vidimo danas u 18 sati kod Termala, zaključili su iz PD Petrov vrh.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!