Fotografija: Obnocva zgrade DVD Pakrac vrijedna je 570 tisuća eura/ Foto: Pakrački list
Galerija
Obnocva zgrade DVD Pakrac vrijedna je 570 tisuća eura/ Foto: Pakrački list

Vatrogasni dom u Pakracu u potpunosti se obnavlja: "Radovi su vrijedni 570 tisuća eura"

U potpunosti je odrađena demontaža, kao i betonsko armirački radovi, dovršeni su vodovi i čitava hidrantska mreža. Na prvom katu provedena je struja, izvršena je završna obrada zidova i postavljena je PVC stolarijaNa zgradi DVD-a Pakrac se trenutačno provode sveobuhvatni radovi rekonstrukcije i opremanja objekta Vatrogasnog doma koje je ovih dana obišla i gradonačelnica Anamarija Blažević, a koji bi po planu trebali biti dovršeni u lipnju ove godine.

Ugovor o obnovi DVD-a potpisan je 22. ožujka 2022. godine s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a procijenjeni iznos potpore iznosio je 570 tisuća eura, javlja Pakrački list.

Radovi počeli prošle godine

Nakon provedene javne nabave za radove i opremanje, potpisan je Ugovor s izvođačem radova Tami projekt d.o.o. u ukupnom iznosu od 557 tisuća eura. Opremanje je ugovoreno s tvrtkom Novi Ambijent d.o.o. u iznosu od 44 tisuće eura, dok će stručni nadzor izvršiti tvrtka Daing d.o.o. za 4,5 tisuće eura, doznaje se od Denisa Relote, višeg stručnog suradnika za gospodarstvo i EU fondove u Lokalnoj razvojnoj agenciji Grada Pakraca "PAK-RA".

Radove je obišla i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević/ Foto: Pakrački list
Radove je obišla i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević/ Foto: Pakrački list

Radovi su započeli 13. lipnja 2023. godine, a nakon provedene nabave, ukupan iznos projekta utvrđen je u vrijednosti od 620 tisuća eura, što uključuje i izradu projektne dokumentacije u iznosu od 14,7 tisuća eura.

Provedena struja

Trenutačno je od radova u potpunosti odrađena demontaža, kao i betonsko armirački radovi, dovršeni su vodovi i čitava hidrantska mreža. Na prvom katu provedena je struja, izvršena je završna obrada zidova i postavljena je PVC stolarija. Kotlovnica je montirana i očekuje se kako će ovaj tjedan biti puštena u pogon, a ovaj tjedan postavljaju se i garažna vrata.

Rok za završetak radova je lipanj ove godine, piše Pakrački list. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!