Fotografija: Vatrogasni dom u Bojani dobio novo ruho/ Foto: Grad Čazma
Galerija
Vatrogasni dom u Bojani dobio novo ruho/ Foto: Grad Čazma

Vatrogasni dom u Bojani zasjao u novom ruhu. Gradonačelnik Pirak najavio obnovu svih domova

U budućim projektima očekujemo i pomoć županije. Do sada su gradovi sami vodili većinu projekata, a da smo naše akcije koordinirali sa Županijom, bili bi duplo uspješniji, kazao je PirakZavršeno je vanjsko uređenje vatrogasnog doma u Bojani, koji sada ima novo krovište i fasadu, a boju su birali sami mještani. Novih ruhom doma iznimno su zadovoljni i kažu da je boja „prava bojanska“.

Dom koristi DVD Bojana, a hoće li ga i u koje svrhe koristiti i ostali seljani, ostaje na DVD-u da o tome odluči, budući da je to vatrogasno društvo zaduženo za upravljanje domom.

Uloženo oko 300 tisuća kuna

- Grad Čazma kontinuirano uređuje domove po svim naseljima. Imamo 36 sela i gotovo svako od njih ima dom, bilo u vlasništvu vatrogasaca ili se radi o mjesnom domu. Uređujemo ih stalnom ritmu, a zadnji je upravo ovaj u Bojani. Konkretno, u to uređenje Grad je u protekle tri godine uložio oko 300 tisuća kuna, kazao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Dom je obišao i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak/ Foto: Grad Čazma
Dom je obišao i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak/ Foto: Grad Čazma

Podsjetimo, ovo nisu jedini radovi učinjeni na bojanskom društvenom domu. Prošle godine je uređena spomen soba i novi sanitarni čvor s odvojenom muškom i ženskom kabinom, također financirano sredstvima Grada Čazme.

Obnovljeni brojni domovi

Prema Pirakovim riječima, u protekle četiri godine, bilo sredstvima Europske unije ili proračunskim prihodima, djelomično su ili potpuno uređeni domovi u sljedećim naseljima:

Završeni su radovi na obnovi doma u Bojani/ Foto: Grad Čazma
Završeni su radovi na obnovi doma u Bojani/ Foto: Grad Čazma

Milaševac – obnovljen parket, zamijenjen dio stolarije, uvedeno grijanje, Grabovnica – kompletna obnova i prenamjena doma u sportsku dvoranu za potrebe PŠ Grabovnica, Dapci (dom DVD) – kompletna obnova doma, Općevac – izrađeno krovište na pomoćnom objektu, Bosiljevo – novo krovište i zamijenjena građevna stolarija, Dereza – zamjena građevne stolarije, Cerina – uređen sanitarni čvor i zamijenjen dio građevne stolarije, Prnjarovac – uređen sanitarni čvor i zamijenjena građevna stolarija, Donji Draganec – uređen sanitarni čvor, Gornji Draganec – uređenje sportske dvorane u sklopu doma i zamjena stolarije, Vagovina – uređenje dosad neuređenog dijela doma i ugradnja građevne stolarije, Donji Miklouš – zamjena stolarije, uređenje sanitarnih čvorova, ulaznog dijela i spremišta/kuhinje u društvenom domu i zamjena krovišta na objektu DVD-a, Andigole – zamjena građevne stolarije, uvođenje struje, Pavličani – zamjena građevne stolarije, Vrtlinska – postavljanje parketa, Sišćani – obnova parketa i djelomična zamjena građevne stolarije.

Suradnja sa županijom

Za sva spomenuta ulaganja Grad Čazma iz proračuna je utrošio oko četiri milijuna kuna, no na tome se ne misli stati. Pirak ističe da su sljedeći na redu društveni dom u Dapcima, gdje je u planu zamjena krovišta, dom u Komuševcu, u kojemu će se urediti glavna sala, odnosno izraditi glazura i postaviti podne obloge te kompletna obnova doma u Vagovini.

Boju novog doma birali su mještani/ Foto: Grad Čazma
Boju novog doma birali su mještani/ Foto: Grad Čazma

- U budućim projektima očekujemo i pomoć županije, s obzirom na to da se promijenilo vodstvo. Do sada su svi gradovi sami vodili većinu projekata, a mišljenja sam da smo mogli biti duplo uspješniji da smo naše akcije koordinirali sa Županijom. Već na prvom kolegiju župana, gradonačelnika i načelnika, kao i na pojedinačnom sastanku kojeg sam danas imao sa županom, razgovarali smo brojnim budućim projektima i vjerujem da će naš kraj konačno krenuti naprijed, zaključio je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.