Fotografija: Foto: Saša Burić/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Saša Burić/CROPIX (Ilustracija)

Vatrogasci iz kuće u plamenu u Drljanovcu izvukli 58-godišnjaka: "Bio je teško bolestan i nepokretan"

"Stanje je vrlo ozbiljno, odmah je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja i priključen na respirator", kazala nam je ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš BratkovićU požaru koji je sinoć oko 21,45 sati izbio na imanju u naselju Drljanovac, na području Općine Nova Rača, teško je ozlijeđen 58 godišnjak.

Kako doznajemo, iz vatre su ga izvukli vatrogasci, nakon čega je vozilom Hitne pomoći hitno prebačen u Opću bolnicu „Dr. Anđelko Višić“ u Bjelovaru. Trenutno je u teškom stanju.

Na respiratoru

- Zaprimili smo muškarca koji djeluje nepokretno, a u požaru je zadobio opekline na 50 posto tijela. Stanje je vrlo ozbiljno, odmah je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja i priključen na respirator, a liječnici pomno prate njegovo stanje – kazala nam je ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković.

Od mještana Drljanovca doznajemo kako je nesretni muškarac bio teško bolestan i nepokretan.

- Nedavno je došao iz bolnice, bio je tu kod brata. Uredili su za njega poseban prostor u ključu kuće. Što se točno dogodilo i zbog čega je izbio požar, je li u pitanju cigareta ili nešto drugo, ne znamo – ispričao nam je jedan mještanin.

Vatra ugašena

Dodaje kako su ostali ukućani požar primijetili kad se već vatra dobrano rasplamsala.

- Počeli su je gasiti crijevima, no bezuspješno. Brzo su stigli i lokalni vatrogasci koji su nesretnika izvukli van, no već je bio u jako lošem stanju – kaže naš sugovornik.

Lokalni vatrogasci su na mjesto nesreće stigli svega desetak minuta nakon poziva. Požar je gasilo dvadesetak pripadnika DVD-a iz Bulinca, Nove Rače, Stare Rače i Sasovca, s četiri vozila.

-Ljudi su počeli sami gasiti požar, ali nisu mogli završiti jer je u prostorijama bilo previše dima i temperatura je bila jako visoka. Trojica kolega i ja smo ušli unutra i prvo smo izvukli muškarca koji se ondje nalazio. Bio je u nesvijesti, odmah smo ga položili na bok do dolaska Hitne pomoći - priča nam zapovjednik DVD-a Bulinac Branislav Despetović.

Vatrogasci su brzo ugasili vatru, a još uvijek se ne zna što je uzrokovalo požat. To će se utvrditi naknadnim očevidom.   

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!