Fotografija: Posjetite Pleternicu za vikend na posve drugačijem
Adventu/Foto: TZ PSŽ
Galerija
Posjetite Pleternicu za vikend na posve drugačijem Adventu/Foto: TZ PSŽ

UZ TAMBURAŠE DO MEDALJE Pregršt sadržaja u Pleternici uz gledanje utakmice u Bećarskom šoru

Pleterničani subotom izlažu ponudu lokalnih proizvoda, a ove subote snage udružuju vatrogasna i lovačka društva s domaćim, pečenim kobasicama i čobancemPribližavanjem najdražeg nam blagdana raste i broj događanja koja su organizirana za posjetitelje na razini cijele Požeško-slavonske županije, a dio Zlatne Slavonije je svakako i pleternički Advent u bećarskom šoru.

Već tradicionalno, Pleterničani subotom u okrilju zajedništva izlažu ponudu lokalnih proizvoda u Bećarskom šoru, a ove subote snage udružuju vatrogasna i lovačka društva s domaćim, pečenim kobasicama i čobancem. Vinarije su zadužene za kuhano vino, bit će tu i domaćeg pleterničkog piva, a gastro ponudu upotpunit će i lokalni ugostitelji.

Za kuhano vino pobrinuli su se lokalni vinari/Foto: TZ PSŽ
Za kuhano vino pobrinuli su se lokalni vinari/Foto: TZ PSŽ

Lokalni proizvođači okupljeni oko Pleterničke korpe, ali i oni koji nisu dio nje, svoju će bogatu ponudu izložiti već od 15 sati na Božićnom sajmu, od 16 sati nas očekuje zajedničko gledanje nogometne utakmice na otvorenom te nakon toga nastup tamburaškog sastava kojeg se sjećamo s odličnog lanjskog dočeka u podne na Trgu bećarca. Ove godine na pleterničkom dočeku u podne koji je postao svojevrsna atrakcija svira poznati tamburaški sastav, a očekuje nas i podjela kobasica i kuhanog vina.

Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ

No vratimo se na ono što nas očekuje ovaj vikend. Nakon subote, tijekom koje vas čeka i klizalište na Trgu bećarca te božićni vlakić za sve koji se žele provesti ulicama Pleternice dolazi nam nedjelja koja je zamišljena u svečanijem i mirnijem ruhu, no nikako bez događanja.

Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ

Tako će u 16 sati na Trgu bećarca Pleterničani zajedno upaliti 4. adventsku svijeću, a već u 16,30 nas očekuje uprizorenje živih jaslica u parku. Tradicionalna božićna priredba pleterničkih mažoretkinja održat će se u 18 sati u Školskoj sportskoj dvorani, a po dovršetku te manifestacije pod imenom "Blistaj, blistaj, zvijezdo mala", župni zbor mladih "Lacrima" će nas okupiti u bećarskom šoru na svom božićnom koncertu "Isus je Božić".

Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ

Odaberite i vi nešto što vam se sviđa i posjetite Pleternicu za vikend na posve drugačijem Adventu u našoj Zlatnoj Slavoniji, Adventu u bećarskom šoru.

Doživi Zlatnu Slavoniju https://visitslavonia.hr/

Foto: TZ PSŽ
Foto: TZ PSŽ

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!