Fotografija: Novi vozni red na snazi je do prosinca 2023. godine
Foto: Marko Todorov/CROPIX
Galerija
Novi vozni red na snazi je do prosinca 2023. godine Foto: Marko Todorov/CROPIX

Uveden direktan vlak Zagreb-Bjelovar-Osijek, a evo što novi vozni red donosi Daruvarčanima

Prema novom rasporedu taj vlak neće prometovati vikendom. Odmah smo intervenirali i poslali dopis HŽPP-u te imamo obećanje da će propust biti ispravljen kod prvih izmjena voznog reda u veljači, kaže MarušićOvih dana na snagu je stupio novi vozni red Hrvatskih željeznica, a najveća novost svakako je uvođenje direktne linije Zagreb - Bjelovar - Osijek.

Kako su nam potvrdili iz HŽPP-a od ponedjeljka do petka tako će voziti ubrzani vlak 985 Zagreb (13.19) – Bjelovar (14.49) – Virovitica (16.04) – Osijek (19.07), dok će u obratnom smjeru voziti brzi vlak 786 Osijek (1.50) – Virovitica (4.38) – Bjelovar (5.53) – Zagreb (7.12).

- Brzi vlak Osijek - Virovitica - Bjelovar - Zagreb također vozi od ponedjeljka do petka, međutim na relaciji Virovitica – Bjelovar ne vozi nedjeljom i blagdanom ni subotom od 24.6. do 30.9.2023, dok na relaciji Bjelovar - Zagreb pak vozi svakodnevno, dodaju iz HŽPP-a.

Bit će novih korekcija na relaciji Zagreb - Osijek

Podsjetimo, važnost uvođenja ovog vlaka naglašavao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, zbog čega se u više navrata sastajao s predsjednikom Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željkom Ukićem, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Nadalje, u istom tekstu spominjano je da će vlak Zagreb - Osijek voziti svakodnevno, a budući da prema objavljenom rasporedu tome baš i nije tako, za komentar smo upitali župana Marušića.

Župan Marušić i direktor HŽPP Ukić/Foto: Martina Čapo
Župan Marušić i direktor HŽPP Ukić/Foto: Martina Čapo

- Drago mi je da su naši razgovori s HŽ Putničkim prijevozom zaista bili konstruktivni i da je u novom voznom redu prihvaćen naš prijedlog uvođenja vlaka na relaciji Zagreb-Osijek-Zagreb preko Bjelovara. No, primijetili smo da se u objavljenom voznom redu potkrala pogreška i da taj vlak neće prometovati vikendom. To je nama, naravno, potpuno neprihvatljivo zbog naših studenata i mi smo odmah intervenirali i poslali dopis HŽPP-u i imamo obećanje da će taj propust biti ispravljen kod prvih izmjena voznog reda u veljači, poručio je župan Marko Marušić

Relacija Zagreb - Daruvar

Također, prema novom voznom redu na relaciji Zagreb – Daruvar voze četiri vlaka s presjedanjem na autobuse u Banovoj Jarugi, a na relaciji Daruvar – Zagreb tri vlaka s presjedanjem u Banovoj Jarugi.

 - Vozni red na relaciji Banova Jaruga – Daruvar – Virovitica i obrnuto nije se mijenjao pa su tako radnim danom dva polaska na relaciji Virovitica – Banova Jaruga – Virovitica, a sedam na relaciji Banova Jaruga – Daruvar – Banova Jaruga. Uz to, petkom, odnosno nedjeljom voze i dva studentska vlaka na relaciji Virovitica – Banova Jaruga – Zagreb GK i obrnuto, naglašavaju iz HŽ-a dodajući da zbog nedostatka dizel-motornih vlakova koji su stariji od 40 godina željeznički prijevoz na relaciji Banova Jaruga – Daruvar – Virovitica do daljnjega će biti supstituiran autobusnim.

Osim spomenutog, drugih značajnijih izmjena voznog reda na području BBŽ i okolnih županija nije bilo, a novi vozni red na snazi je do prosinca 2023. godine.

Za kraj recimo i to da HŽ-a poručuju kako nastavljaju nabavu dizel-motornih vlakova za neelektrificirane pruge pa će tako do kraja 2025. HŽPP-u biti isporučeno sedam novih dizel-električnih motornih vlakova koji će voziti u regionalnom prijevozu.

- Uz to, u tijeku je izrada studije za nabavu još 60 vlakova za neelektrificirane pruge, zaključili su iz Hrvatskih željeznica Putnički prijevoz.

Kompletan novi vozni red možete pogledati OVDJE.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!