Fotografija: Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: MojPortal.hr

Ušminkava se popularni društveni dom u Cerini nedaleko od Čazme

Sanitarni čvorovi su nedostajali što je uvelike otežavalo uporabu doma, a uskoro će biti postavljene i sanitarije. Ukupna vrijednost radova je oko 25.000 kuna, a financirani su iz proračuna Grada ČazmeU domu u Cerini na području Čazme uređena je unutrašnjost, sanitarni čvorovi i  postavljene su instalacije.

Sanitarni čvorovi su nedostajali što je uvelike otežavalo uporabu doma, a uskoro će biti postavljene i sanitarije. Ukupna vrijednost radova je oko 25.000 kuna, a financirani su iz proračuna Grada Čazme.

Unutrašnjost doma u Cerini/Foto: Grad Čazma
Unutrašnjost doma u Cerini/Foto: Grad Čazma

Još prije nekoliko  godina Grad Čazma legalizirao je i projektirao sve domove, a potom se krenulo u obnovu, dom po dom. Neki su pretvoreni u sportske dvorane i služe kao dvorane za tjelesni i druge aktivnosti udruga, a u druge je uloženo kako bi se stvorili uvjeti za njihovo korištenje. Za obnovu društvenih i vatrogasnih domova na području Čazme lani je utrošeno više od 2 milijuna kuna, a Grad Čazma iz Gradskog proračuna plaća režijske troškove za svaki od njih.

- Društveni domovi nekada su bili česta mjesta okupljanja ljudi. Danas se manje koriste, ali opet posluže svrsi. Stoga je dobro ulagati u njihovo održavanje jer, u konačnici, oni su društveno dobro i trebaju biti na raspolaganju našim građanima - rekao je gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak.