Fotografija: Foto: Grad Garešnica
Foto: Grad Garešnica

USKRS U GAREŠNICI Sutra vas čeka Uskrsni sajam i podjela ribe, a u ponedjeljak koncert

Garešnički Komunalac pobrinuo se za blagdansko ozračje tako što je postavio slatke drvene zečeve i pisanice na više lokacija diljem gradaGrad Garešnica i Turistička zajednica Sjeverna Moslavina pozivaju sve sugrađane i posjetitelje na nezaboravni doživljaj Uskrsa u srcu grada. Manifestacija "Uskrs u Garešnici" obilježit će se u petak, 29. ožujka na Trgu hrvatskih branitelja.

Već od 9:30 sati započet će mali Uskrsni sajam, pružajući priliku posjetiteljima da uživaju u bogatstvu tradicionalnih uskrsnih običaja i rukotvorina, a posebno iznenađenje priprema garešničko Udruženje obrtnika koje će građanima od 10.30 sati dijeliti ukusne ribice.

Bajkovita atmosfera

Garešnički Komunalac pobrinuo  se za blagdansko ozračje grada tako što je postavio preslatke drvene zečeve i pisanice na više lokacija diljem grada, stvarajući tako bajkovitu atmosferu koja će oživjeti duh Uskrsa.

Manifestacija "Uskrs u Garešnici" završava Uskrsnim koncertom malih vokalnih skupina, koji će se održati u ponedjeljak, 1. travnja s početkom u 17 sati u garešničkoj Župnoj crkvi. Organizacija koncerta povjerena je garešničkoj PS Hrvatska žena, koja će svojim izvedbama dodatno obogatiti blagdansko ozračje i učiniti ovaj Uskrs nezaboravnim.

Čestitka gradonačelnika

Uskrs je svojim sugrađankama i sugrađanima čestitao i gradonačelnik Josip Bilandžija.

- Pronađimo značenje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa u simbolici pobjede svjetlosti nad tamom, života nad smrti. Budimo primjeri te dobre promjene, neka u našim srcima bude tolerancija, mir, oprost, ljubav i razumijevanje. Neka uskrsli Isus pobudi sve one vrijednosti koje očekujemo od drugih da se ostvare na nama, a neka ih i mi pružimo prema drugima. U svoje osobno i ime Grada Garešnice sa suradnicima želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs i da ga provedete u zajedništvu i radosti, okruženi bližnjima - poručio je gradonačelnik Garešnice.

Pridružite se obilježavanju Uskrsa u Garešnici i zajedno stvorite trenutke radosti i zajedništva koje ćete pamtiti.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!