Fotografija: Grad Bjelovar i ove godine organizira proslavu Uskrsa u središtu grada/ Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar
Galerija
Grad Bjelovar i ove godine organizira proslavu Uskrsa u središtu grada/ Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar

USKRS U BJELOVARU U petak podjela ribe, subota rezervirana za najslađu potragu

Dijelit ćemo 1000 porcija šarana i papalina s prilogom, a mališani će po središnjem gradskom parku tražiti 5000 čokoladnih jaja, poručio je Igor BrajdićOvogodišnja manifestacija "Pisanicom do Uskrsa" započela je izložbom bjelovarskih osnovnoškolaca u Gradskom muzeju, o čemu više pročitajte OVDJE, a program se nastavlja ovog petka i subote.

Sve je spremno za još jedno izdanje manifestacije Pisanicom do Uskrsa/ Foto: Deni Marčinković
Sve je spremno za još jedno izdanje manifestacije Pisanicom do Uskrsa/ Foto: Deni Marčinković

- Na Veliki petak od 10 sati u središnjem gradskom parku dijelit ćemo 1000 porcija šarana i papalina, s prilogom. Riječ je o tradicionalnom događaju, kojeg ove godine organiziramo u suradnji sa ŠRD Česma iz Tomaša, poručio je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

Zbog roditelja ukinute nagrade najboljima

Manifestacija se nastavlja na Veliku subotu, kada je na rasporedu program za najmlađe - potraga za čokoladnim jajima.

- Prošle godine neka djeca su plakala i osobno mi je zbog toga žao te molim roditelje da pripaze na ponašanje. Nadalje, poučeni prošlogodišnjim iskustvom odlučili smo ukinuti nagrade za mališane koji pronađu najviše pisanica, te će nagrade dobiti baš svi. Dakle, sva djeca će pronaći pisanice, jer će ih biti 5000. Međutim,  ako slučajno koje dijete to i ne uspije, imat ćemo dodatnih 1000 pisanica na paviljonu, naglasio je Brajdić.

Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da potraga za pisanicama kreće u 11 sati, a pola sata kasnije u središte grada stići će i Moto zečevi. Da se ne bi ponovio prošlogodišnji slučaj, Grad je angažirao trenere Malog olimpijca, plivačkog, atletskog i gimnastičkog kluba te branitelje liječene od PTSP-a, da čuvaju skrivene pisanice.

Sajam lokalnih proizvoda

Pored navedenog, za vrijeme manifestacije održat će se i sajam domaćih proizvoda.

Mališani će krenuti u potragu za 5000 pisanica/ Foto: Deni Marčinković
Mališani će krenuti u potragu za 5000 pisanica/ Foto: Deni Marčinković

- Budući da se korzo obnavlja, lokalne proizvođače smjestili smo oko paviljona. Ukupno će se predstaviti 23 izlagača, kazao je Brajdić te dodao da se u slučaju lošeg vremena potraga za pisanicama neće seliti na drugu lokacije te pozvao sve zainteresirane do dođu ako i padne koja kap kiše.

Grad je uređen u duhu najvećeg kršćanskog blagdana/ Foto: Deni Marčinković
Grad je uređen u duhu najvećeg kršćanskog blagdana/ Foto: Deni Marčinković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!