Fotografija: Stadion Sokol potpuno će biti opremljen za mali nogomet, rukomet i eventualno tenis/Foto: Facebook/Stadion Sokol
Stadion Sokol potpuno će biti opremljen za mali nogomet, rukomet i eventualno tenis/Foto: Facebook/Stadion Sokol

KREĆU RADOVI: Obnova Sokola mora biti gotova do 1. svibnja 2021.

Postavljat će se nova asfaltna podloga, nova gumena podloga koja amortizira udarce, a postaviti će se nove stolice i nova LED rasvjeta, kaže nam gradonačelnik Damir LneničekGrad Daruvar će do 1. svibnja iduće godine imati potpuno obnovljeno borilište Sokol koje će se urediti i prilagoditi za sport i rekreaciju djece, mladih, rekreativaca, umirovljenika i osoba s invaliditetom.

Ovih dana kreće raspisivanje natječaja za izvođača radova koji će obnoviti vanjski dio borilišta, a spreman je i projekt energetske obnove unutarnjeg dijela Sokola. Grad Daruvar iz vlastitih sredstava za tu namjenu daje 270.051,47 kuna, a Savez Čeha Republike Hrvatske 200.000 kuna. Ministarstvo turizma i sporta navedeni projekt sufinancira s nešto više od pola milijuna kuna. 

Energetska obnova

 – Prije nešto više od mjesec dana potpisali smo ugovor s Ministarstvom turizma, a natječaj bi trebao biti raspisan vrlo brzo kako bi sve moglo biti gotovo do 1. svibnja. Do tada moraju biti gotovi svi radovi. Raditi će se nova asfaltna podloga, zatim nova gumena podloga koja amortizira udarce, postaviti će se nove stolice i nova LED rasvjeta. Nakon toga će Sokol biti potpuno pripremljen za mali nogomet, rukomet, odbojku i eventualno tenis, rekao nam je gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček. Što se pak tiče energetske obnove Sokola, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček kaže kako je projekt spreman.

- Samo čekamo raspisivanje natječaja i za sportsku dvoranu kraj srednjih škola i za Sokol i za Dom za starije i nemoćne. Onda bi to bila zaokružena priča koja bi se moglo realizirati nagodinu, rekao nam je gradonačelnik Daruvara.