Fotografija: Ursula von der Leyen i Andrej Plenkovic/ Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Galerija
Ursula von der Leyen i Andrej Plenkovic/ Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Ursula von der Leyen Andreju Plenkoviću na Bregani: ‘My Dear, Happy New Year‘

Delegacije su se potom uputile prema Zagrebu gdje će u Banskim dvorima biti održan sastanak Plenkovića i predsjednice EK"My dear, happy New year, uskliknula je Ursula von der Leyen malo iza 11 sati i 40 minuta premijeru Andreju Plenkoviću koji ju je dočekao na graničnom prijelazu Bregana povodom ulaska Hrvatske u Schengenski prostor, piše Jutarnji list.

Iako od ponoći zaustavljanje na hrvatskim graničnim prijelazima unutar Europske unije više nije potrebno, kolona limuzina koja je stigla iz pravca Slovenije nije samo produžila dalje u Hrvatsku.

Sastanak u Banskim dvorima pa odlazak na Trg

Kolona je stala jer su predsjednicu Europske komisije na prijelazu čekali hrvatski premijer Plenković, ministri unutarnjih i vanjskih poslova i ostali visoko gosti. Veselo društvo malo se duže zadržalo u razgovoru na graničnom prijelazu jer su čekali slovensku predsjednicu Natašu Pirc Musar koja je na Breganu stigla nekih pet minuta nakon Von der Leyen.

"My dear, happy New year, uskliknula je Ursula von der Leyen malo iza 11 sati i 40 minuta premijeru Andreju Plenkoviću koji ju je dočekao na graničnom prijelazu Bregana povodom ulaska Hrvatske u Schengenski prostor/Andrej Plenkovic i Ursula von der Leyen/Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Delegacije su se potom uputile prema Zagrebu gdje će u Banskim dvorima biti održan sastanak Plenkovića i predsjednice EK, a potom će se svi uputiti prema zagrebačkom središnjem trgu gdje će u jednom od kafića premijer svoje goste počastiti pićem i platiti novom hrvatskom valutom te tako simbolično obilježiti ulaz Hrvatske u eurozonu, piše Jutarnji list.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!