Fotografija: Sav prikupljeni iznos ide u donaciju tumorskih markera Općoj bolnici “Anđelko Višić” Bjelovar/Foto: Liga protiv raka BBŽ-a
Galerija
Sav prikupljeni iznos ide u donaciju tumorskih markera Općoj bolnici “Anđelko Višić” Bjelovar/Foto: Liga protiv raka BBŽ-a

Upozorenje s Dana narcisa u Bjelovaru: "Karcinom dojke je prvi od kojeg obolijevaju žene u BBŽ-u"

U našoj županiji godišnje oboli oko 70 žena, a umire oko 20. Zato je nužno podiži svijest o važnosti preventivnih pregleda u svrhu ranog otkrivanja raka dojke, poručuju iz Lige protiv raka BBŽ-aBJELOVAR – Kao i u mnogim drugim gradovima, i u Bjelovaru je protekle subote održana humanitarna i javnozdravstvena akcija “Dan Narscia”.

Na gradskoj tržnici okupilo se mnoštvo građana koji su došlo podržati događanje u organizaciji udruge Biser i Lige protiv raka Bjelovarsko – bilogorske županije.

Porazna statistika

Kako kažu u Ligi, svrha akcije je podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke i posljedično, smanjenja smrtnosti.

Foto: Liga protiv raka BBŽ-a
Foto: Liga protiv raka BBŽ-a
Foto: Liga protiv raka BBŽ-a
Foto: Liga protiv raka BBŽ-a

-Karcinom dojke je prvi od kojeg obolijevaju žene u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. U našoj županiji godišnje oboli oko 70 žena, a umire oko 20.

Zahvaljujemo građanstvu na velikom odazivu i na dobrovoljnim prilozima. Sav prikupljeni iznos ide u donaciju tumorskih markera Općoj bolnici “Anđelko Višić” Bjelovar. Zahvaljujemo i Veleučilištu u Bjelovaru i Medicinskoj školi Bjelovar na pomoći u provedbi ove akcije, poručuju iz Lige.

Podrška studenata i učenika

-Veleučilište u Bjelovaru na iznimno emotivan se način uključilo u obilježavanje Dana narcisa. Studenti i nastavnici sestrinstva organizirali su podjelu cvijeća na Gradskoj tržnici s ciljem podizanja svijesti o raku i važnosti prevencije.

Foto: Liga protiv raka BBŽ-a
Foto: Liga protiv raka BBŽ-a
Foto: Liga protiv raka BBŽ-a
Foto: Liga protiv raka BBŽ-a
Foto: Liga protiv raka BBŽ-a
Foto: Liga protiv raka BBŽ-a

Narcis je simbol nade, borbe i podrške oboljelima od raka te je tako postao prepoznatljiv simbol najveće akcije borbe protiv ove teške bolesti. Zahvaljujemo se pozivu na sudjelovanje od strane predsjednika Lige protiv raka Bjelovarsko- bilogorske županije, Ivana Jurišića. Iako je bilo kišno vrijeme, događaju je prisustvovao veliki broj građana i na taj način pokazao humanost i podršku u borbi protiv ove bolesti, poručili su iz Veleučilišta.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!