Fotografija: Uljepšajte praznike svojim školarcima i upišite ih u Ljetnu škole robotike/ Foto: BRC
Galerija
Uljepšajte praznike svojim školarcima i upišite ih u Ljetnu škole robotike/ Foto: BRC

Upišite svoje školarce u Ljetnu školu robotike u Bjelovaru i uljepšajte im ljetne praznike

Učenici će imati priliku upoznati se i raditi s najsuvremenijom opremom na tržištu u području robotike, a radionice su osmišljene za učenike osnovnih škola od 1. do 8. razredaBJELOVAR – Nešto novo i moderno, a što će im svakako obogatiti ljetne praznike koji su u tijeku, očekuje školarce na području Bjelovara.

Naime, u Bjelovarskom robotičkom centru kreće Ljetna škola robotike za školarce.

Svi detalji o Ljetnoj školi robotike/Foto: Bjelovarski robotički centar
Svi detalji o Ljetnoj školi robotike/Foto: Bjelovarski robotički centar

-U novootvorenoj robotičkoj učionici u IV. osnovnoj školi Bjelovar, u periodu od 22. kolovoza do 02. rujna održat će se radionice u sklopu projektne aktivnosti Ljetna škola robotike.

Raznolike teme

Teme su raznolike, pa će tako školarci imati prilike učiti o dronovima, humanoidnim robotima, 3D printanju, lego robotici, microbitu, kitroniku i arduinu. Učenici će imati priliku upoznati se i raditi s najsuvremenijom opremom na tržištu u području robotike, a radionice su osmišljene za učenike osnovnih škola od 1. do 8. razreda, poručuju iz Robotičkog centra.

Ovime se uvelike podiže kvaliteta obrazovanja u STEM području/ Foto: BRC
Ovime se uvelike podiže kvaliteta obrazovanja u STEM području/ Foto: BRC
Robotička učionica/Foto: BRC
Robotička učionica/Foto: BRC

Predavači na radionicama su članovi provedbenog tima EU projekta Bjelovarski robotički centar, ujedno i nastavnici informatike u osnovnim školama na području BBŽ.

Prijaviti svog školarca možete na e-mail - brc.prijave@gmail.com ili telefonski na broj 091/617-4805.

Nositelj projekta

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) te Ured za udruge Vlade RH (15%).

Podsjetimo, krajem lipnja prvi Bjelovarski robotički centar otvorio je svoja vrata. Centar je vrijedan 2,1 milijun kuna, od kojih je 85 posto iznosa osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a preostali dio financiran je sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Centar se nalazi u 4. osnovnoj školi Bjelovar, a Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije je nositelj projekta.

Partneri u provedbi su Veleučilište u Bjelovaru i IV. osnovna škola Bjelovar. Važno je napomenuti kako je prilikom otvorenja rečeno kako će se u okviru projekta održati brojne radionice za članove Udruge i učenike s područja grada i županije. Ljetna škola robotike jedna je od aktivnosti.