Fotografija: Ivan Šuker/ Srđan Vrančić/CROPIX
Ivan Šuker/ Srđan Vrančić/CROPIX

Umro je Ivan Šuker, bivši ministar financija

Nakon izbora 2003. postaje ministar financija u vladi Ive Sanadera. Na toj dužnosti je ostao sve do 2008. Smijenila ga je Jadranka Kosor pri rekonstrukciji vladePreminuo je Ivan Šuker, hrvatski političar i bivši ministar financija i potpredsjednik Vlade. Ivan Šuker rođen je u Livnu 1957., piše Večernji list.

Na izborima 2000. postaje saborski zastupnik HDZ-a. Bio je članom Odbora za financije i državni proračun te član Odbora za lokalnu samoupravu. Te godine je postao i čelnik Gradskog odbora HDZ- a te gradonačelnik Velike Gorice. Izabran je i u Predsjedništvo HDZ-a.

Na unutarstranačkim izborima na VII. Općem saboru HDZ-a 2002. podržavao je Ivića Pašalića a ne Ivu Sanadera. Pa ipak, na tom Saboru izabran je za potpredsjednika te stranke. Nakon izbora 2003. postaje ministar financija u vladi Ive Sanadera. Na toj dužnosti je ostao sve do 2008. Smijenila ga je Jadranka Kosor pri rekonstrukciji vlade u kojoj su otišla još tri ministra. Na sjednici Predsjedništva stranke poručio joj je kako joj to „nikada neće oprostiti“.

Naslijedila ga je Martina Dalić. Nakon odlaska s te dužnosti aktivirao je svoj saborski mandat.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!