Fotografija: Zlatko Bakunić, načelnik Općine Končanica/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Zlatko Bakunić, načelnik Općine Končanica/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Umirovljenike i socijalno ugrožene s područja Končanice čeka veća uskrsnica nego lani

"Umirovljenici su dužni osobno pristupiti u prostorije Matice umirovljenika Općine Končanica i sa sobom donijeti osobnu iskaznicu i odrezak zadnje mirovine", poručuju iz OpćineKONČANICA - Općina Končanica za svoje umirovljenike i osobe lošijeg imovinskog stanja i ove je godine osigurala uskrsnice.

Dobit će ih oni umirovjenici čija mirovina ne prelazi iznos od 500 eura.

Kako kažu u Općini, jednokratna novčana pomoć „uskrsnica“ isplatit će se umirovljenicima s prebivalištem na području Općine Končanica, koji su ostvarili pravo na mirovinu najviše do iznosa 500 eura te nisu primatelji inozemnih mirovina, osim umirovljenika koji mirovinu primaju iz BiH i Republike Srbije.

Dar i za osobe slabijeg imovinsog stanja

Svoju će uskrsnicu dobiti i korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu te osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu s prebivalištem na području Općine Končanica.

Korisnik koji ostvaruje pravo na mirovinu do 250 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 35 eura, oni koji ostvaruju pravo na mirovinu od 250 do 500 eura dobit će 20 eura. Korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu mogu očekivati 35 eura. A osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu dobit će također uskrsnicu od 35 eura.

- Isplata „Uskrsnica“ obavlja se u prostorijama Matice umirovljenika Općine Končanica, Končanica 262, od 25- do 28. ožujka 2024. godine od 8,00 do 14,00 sati.

Umirovljenici su dužni osobno pristupiti u prostorije Matice umirovljenika Općine Končanica i sa sobom su dužni donijeti osobnu iskaznicu i odrezak zadnje mirovine odnosno izvadak s tekućeg računa iz kojeg je vidljiva visina mirovine, poručuju iz Općine.

Dodajmo kako su u odnosu na prošlu godinu uskrsnice povećane za pet eura.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!