Fotografija: Zgrada Općine Sirač i njezin načelnik Branimir Miler/Foto: Općina Sirač
Zgrada Općine Sirač i njezin načelnik Branimir Miler/Foto: Općina Sirač

Umirovljenici iz Sirača od danas mogu podignuti božićnicu u Općini

Pravo na božićnicu ostvaraju svi umirovljenici čija je mirovina niža od 3000 kuna, a sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak mirovineOdlukom Općinskog vijeća Općine Sirač, odlučeno je da umirovljenici Općine Sirač, čija je mirovina niža od 3000 kuna, mogu ostvariti financijsku pomoć, odnosno pravo na božićnicu.

Potrebni dokumenti

Financijsku pomoć sirački umirovljenici mogu podići osobno u prostorijama Općine Sirač od 18.12.2020. do 23.12.2020. godine, i to od 10,30 do 13,00 sati, uz predočenje zadnjeg odreska mirovine ili potvrde banke o zadnjoj uplati mirovine i osobne iskaznice.

- Svi umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu do 1500 kuna imaju pravo na božićnicu od 200 kuna, a oni umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu od 1500 do 3000 kuna ostvaraju pravo na božićnicu u iznosu od 100 kuna. Bez obzira na to što se proračun ove godine puni slabije nego prošle, mi smo već pri donošenju proračuna obećali našim umirovljenicima isplatiti božićnice kako bismo im, eto, na neki način s tom malom gestom pokušali uljepšati Božić. I sad smo to naše obećanje izvršili - rekao nam je načelnik Općine Sirač Branimir Miler. 

Izašao iz samoizolacije

Inače, sirački načelnik je posljednja gotovo dva tjedna proveo u samoizolaciji zbog pojave koronavirusa među zaposlenicima Općine zbog čega ona jedno vrijeme nije ni radila, osim za hitne slučajeve. 

- Da, gotovo je. Ne znam što bih vam rekao za izolaciju... Imam 41 godinu radnog staža i ja sam takav tip čovjeka da jednostavno ne mogu raditi. Sada je i to iza mene, ali stvarno ne znam što će biti kada jednog dana prestanem raditi - kroz smijeh nam je rekao načelnik Općine Sirač Branimir Miler.