Fotografija: Umirovljenici s područja Općine Končanica na izletu u Čakovcu i Svetom Martinu na Muri/Foto: Općina Končanica
Galerija
Umirovljenici s područja Općine Končanica na izletu u Čakovcu i Svetom Martinu na Muri/Foto: Općina Končanica

Umirovljenici iz Končanice uživali u Međimurju: Kupali se i bili na farmi jelena i muflona

Po projektu u planu je još pet jednodnevnih izleta i jedan četverodnevni izlet u Republiku Češku, a već sljedeći jednodnevni izlet umirovljenici planiraju u rujnu kada će ići u Rijeku i Opatiju.
Umirovljenici s područja Općine Končanica u sklopu projekta „Zlatna dob Općine Končanica“ bili su na besplatnom izletu u Čakovcu i Svetom Martinu na Muri.

Naime, izlet je još jedna od aktivnosti u sklopu spomenutog projekta, a sama aktivnost je zamišljena kao aktivnost koja sprječava usamljenost umirovljenika.

<p>45 umirovljenika sudjelovalo na besplatnom izletu/Foto: Općina Končanica</p>

45 umirovljenika sudjelovalo na besplatnom izletu/Foto: Općina Končanica

- Na izlet smo krenuli u ranim jutarnjim satima, a pri dolasku u Čakovec dočekao nas je licencirani turistički vodič koji nas je proveo kroz Čakovec gdje smo upoznali povijest samoga grada. Posjetili smo Muzej nematerijalne baštine „Riznica Međimurja“ te smo panoramski upoznali i razgledali Gornje Međimurje, gdje smo zastali na OPG-u Perhoč. Oni imaju farmu jelena i muflona pa smo na farmi imali degustaciju proizvoda od divljači i autohtonih vrsta vina - rekla nam je voditeljica projekta, Vanja Podunavac.

Oduševljenost umirovljenika

Nakon toga su se, kako kaže, uputili u Terme Sveti Martin te je taj drugi dio izleta bio rezerviran za odmor, opuštanje i kupanje u Termama sv. Martin. U večernjim satima krenuli su nazad kući.

<p>Opuštanje i kupanje u Termama sv. Martin/Foto: Općina Končanica</p>

Opuštanje i kupanje u Termama sv. Martin/Foto: Općina Končanica

- Na izletu nas je bilo 45 i svima je bilo jako lijepo. Kroz cijeli izlet i ovaj tjedan nam stižu pohvale za dobru organizaciju izleta. Svi su oduševljeni jer su se mogli lijepo podružiti i nauživati - kaže Vanja Podunavac.

Još izleta

Inače, po projektu u planu je još pet jednodnevnih izleta i jedan četverodnevni izlet u Republiku Češku, a već sljedeći jednodnevni izlet planiraju u rujnu kada će se ići u Rijeku i Opatiju.

<p>U razgledavanju Čakovca/Foto: Općina Končanica</p>

U razgledavanju Čakovca/Foto: Općina Končanica

- Da bi umirovljenici mogli pristupiti izletu potrebno je da na svojoj osobnoj iskaznici imaju upisano prebivalište na području Općine Končanica uz dokaz da primaju mirovinu putem odsječka od mirovine ili rješenja mirovine. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se jave osobnim dolaskom u Općinu Končanica ili na broj telefona 099/490-9882 za voditeljicu projekta Vanju Podunavac te 099/490-9883 za koordinatoricu projekta Viktoriju Ditrih - istaknula je Vanja Podunavac.

<p>Umirovljenici u Muzeju nematerijalne baštine "Riznica Međimurja"/Foto: Općina Končanica</p>

Umirovljenici u Muzeju nematerijalne baštine "Riznica Međimurja"/Foto: Općina Končanica

<p>Farma jelena i muflona na OPG-u Perhoč/Foto: Općina Končanica</p>

Farma jelena i muflona na OPG-u Perhoč/Foto: Općina Končanica