Fotografija: Roditelji koji su ostavili kćerkice i psa zaključane u automobilu privedeni su u pritvor/ Foto: Ivana Nobilo/CROPIX (ilustracija)
Roditelji koji su ostavili kćerkice i psa zaključane u automobilu privedeni su u pritvor/ Foto: Ivana Nobilo/CROPIX (ilustracija)

Uhićen mladi par iz Njemačke, sat vremena u vrelom autu zaključane ostavili kćeri i psa

Liječnici koji su pozvani na intervenciju utvrdili su da su djeca razvila simptome toplinske iscrpljenosti. Pas je završio kod veterinara.
Djelatnici policije u Poreču u petak su zbog sumnje da su počinili kaznena djela povrede djetetovih prava i ubijanje ili mučenje životinja uhitili Nijemca (28) i Njemicu (28), javlja Policijska uprava istarska, prenosi Jutarnji list.

Njemački su državljani uhićeni nakon što je policiji u petak u 19:30 sati dojavljeno da su na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića u Poreču u automobilu VW Caddy zaključali dvoje djece i psa. Prozore vozila ostavili su zatvorenima.

Liječnička pomoć

Policija je na lice mjesta došla netom nakon što je Njemica otključala automobil te je odmah po dolasku pozvala hitnu pomoć kako bi se pregledala djeca i pas.

Pregledom je utvrđeno da su djeca razvila simptome toplinske iscrpljenosti i prevezena su u Opću bolnicu u Puli. Djeci je tamo pružena liječnička pomoć te su nakon toga puštena.

Završili u pritvoru

Glas Istre neslužbeno doznaje da se radi o djevojčicama u dobi od šest i osam godina te da je 28-godišnja Njemica njihova majka. Djevojčice su se u nedjelju osjećale dobro. Liječnička pomoć psu pružena je u nadležnoj veterinarskoj ambulanti. Njemački su državljani u petak navečer privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske u Poreču.

O događaju su obaviješteni nadležno državno odvjetništvo i centar za socijalnu skrb, piše Jutarnji list.

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.