Fotografija: 
Hrvoje Vojković/Foto: Goran Mehkek/CROPIX


 
Hrvoje Vojković/Foto: Goran Mehkek/CROPIX  

Uhićen Hrvoje Vojković, bivši ministar gospodarstva: "Dobio novac za tulipane koje nikad nije posadio?"

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu u priopćenju je otkrio da provodi hitne dokazne radnje u suradnji s Policijskom upravom istarskom protiv dviju osobaPo nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO), uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković, doznaje RTL Danas.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu u priopćenju je otkrio da provodi hitne dokazne radnje u suradnji s Policijskom upravom istarskom protiv dviju osoba.

Dobio subvenciju za sadnju tulipana?

Kako RTL neslužbeno doznaje Vojković je uhićen zbog subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave, a sumnja se da je dobio subvencije za sadnju tulipana koje nikada nije posadio.

Hrvoje Vojković uhićen je na sjeveru Istre i tijekom dana će ga prepratiti u Zagreb u sjedište europskog tužitelja gdje će dati svoj iskaz.

Tko je Hrvoje Vojković?

Vojković je karijeru počeo 1990. s poslovnim partnerom Dejanom Košutićem, unukom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Tvrtka Rubikon bavila se marketingom i financijskim inženjeringom.

Bio član HSLS-a od 1989. godine do 2010. godine. Također je bio član IO ogranka u više mandata, predsjednik Ogranka Podsljeme, potpredsjednik Gradskog vijeća Zagreb, član Malog vijeća HSLS-a, a u veljači 2006. na saboru ujedinjenja izabran je za potpredsjednika HSLS-a.

Ispred HSLS-a obnašao je dužnost ministarstva gospodarstva. Nakon što je napao Darinka Kosora, te rekao za šefa HSLS-a da na svijet gleda "isključivo materijalno", izašao je iz stranke te je smijenjen s čela Croatia osiguranja.

Uz Vojkovića su se svojevremeno vezale afere, kako za fizičko zlostavljanje bivše supruge, tako i vezano za poslovanje Croatia osiguranja i bespravnu gradnju unutar Parka Prirode Žumberak, piše RTL Danas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!