Fotografija: Najpoznatija hrvatska roda Malena uginula je u 29. godini života/Foto: Danijel Soldo/CROPIX
 
Najpoznatija hrvatska roda Malena uginula je u 29. godini života/Foto: Danijel Soldo/CROPIX  

Uginula je roda Malena: "Patila se 11 dana. Ukopali smo je na posebno mjesto‘

Dolazio je veterinar, pokušavali smo joj pomoći, ali ništa nije htjela uzeti u kljun. Ni hranu, ni vodu... Patila se jadna 11 dana, kaže Stjepan, vlasnik kuće u kojoj su se nastanili Malena i KlepetanU 29. godini života uginula je Malena. Najpoznatija hrvatska roda, koja se prije 28 godina trajno nastanila u domu Stjepana Vokića, danas umirovljenog domara škole u Brodskom Varošu, naselju u sastavu Slavonskog Broda, izdahnula je na Petrovo, 29. lipnja, piše Jutarnji list. U krilu svoje prijateljice, žene koja je vodila Facebook profil Malene i Klepetana, najpoznatijeg svjetskog ljubavnog para među rodama.

Bila je bolesna

- Bila je već neko vrijeme bolesna. Imala je reumu krila, ali sada se izgleda definitivno odlučila predati. Dolazio je veterinar, pokušavali smo joj pomoći, ali ništa nije htjela uzeti u kljun. Ni hranu, ni vodu... Patila se jadna 11 dana - rekao nam je tužnim glasom Stjepan, koji još uvijek procesuira činjenicu da Malene više nema.

- Ona je meni bila i više od člana obitelji. Što da vam kažem o naših zajedničkih 28 godina prijateljstva, ljubavi, pomaganja, strepnji... Bilo je svega, ali samo dobroga i lijepoga i samo ću to i pamtiti. Još sam pod velikim dojmom njezina odlaska, a kada je izdahnula nisam to htio posebno razglašavati, nego smo se tiho i bez pompe oprostili, ukopali smo je na jedno posebno mjesto - kazao nam je Stjepan u kratkom telefonskom razgovoru i potom zamolio za razumijevanje.

Klepetan je još tamo

Tuga se u njegovom glasu i dalje osjeti. Klepetan je još tamo. Ove godine Malena i on nisu imali nove mlade, prenosti Jutarnji

Jedna velika životinjska ljubavna priča došla je svome koncu. Iza nje ostaju brojne uspomene i 66 ptića.