Fotografija: Društveni dom Filipovac ove jeseni trebao bi osvanuti u potpuno novom ruhu/Foto: Compas.hr
Galerija
Društveni dom Filipovac ove jeseni trebao bi osvanuti u potpuno novom ruhu/Foto: Compas.hr

Udruge iz Lipika imat će novi kvalitetan prostor u Filipovcu

Uredit će se postojeće prostorije, dograditi spremište za potrebe doma, urediti okoliš oko objekta i napraviti parkiralište, a svi radovi na rekonstrukciji i dogradnji doma trebali bi biti gotovi za osam mjeseciU maloj vijećnici zgrade lipičke Gradske uprave u petak je sklopljen ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije i dogradnje Društvenog doma u Filipovcu sveukupne vrijednosti 623.756,60 kuna s PDV-om, a potpisali su ga direktor tvrtke Gradnja Alaber, Davor Alaber, i lipički gradonačelnik Vinko Kasana, javlja lipički Compas.hr.

Radovi su dio projekta Rekonstrukcija i dogradnja javne zgrade - Društvenog doma Filipovac koji se financira unutar Mjere 19 »Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice)« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Kulturni i socijalni razvoj

Rekonstrukcijom doma doprinijet će se razvoju u kulturnom i socijalnom smislu. Društveni dom bit će prikladan za korištenje cjelokupnom stanovništvu naselja Filipovac za razna druženja kao i obiteljske proslave, ali prije svega za udruge koje djeluju na području Grada Lipika.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i direktor tvrtke Gradnja Alaber, Davor Alaber, sklopili su u petak ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije i dogradnje Društvenog doma u Filipovcu ukupne vrijednosti 623.756,60 kuna/Foto: Compas.hr
Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i direktor tvrtke Gradnja Alaber, Davor Alaber, sklopili su u petak ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije i dogradnje Društvenog doma u Filipovcu ukupne vrijednosti 623.756,60 kuna/Foto: Compas.hr

Uvođenje izvođača u posao predviđeno je za sljedeći petak, 22. siječnja 2021. godine, a izvođač je obvezan odmah započeti s radovima te iste završiti u roku osam mjeseci od dana uvođenja u posao.

Predviđeni radovi odnose se na uređenje postojećih prostorija te dogradnju spremišta za potrebe doma, kao i uređenje okoliša oko ovog objekta u sklopu čega je izgradnja pripadajućeg parkirališta.

Energetska obnova

Inače, u završnoj fazi provođenja je i projekt „Energetska obnova zgrade Društvenog doma u Filipovcu na adresi Tabor 14, Grad Lipik“. Radi se o projektu kojeg sufinancira Europska unija iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Ukupni iznos projekta, čija je esencijalna svrha postizanje energetskih ušteda, iznosi 667.945,81 knuna, a obnovi su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 393.226,68 kuna, piše Compas.hr.